Ekonomi

Gençler Bu Habere Çok Sevinecek GSS Prim Borçları Siliniyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim öncesi sık sık dile getirdiği , ve GSS borcu bulunanların 4 gözle beklediği haber geldi. Yakın zamanda Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları silinecek.

Genel Sağlık Sigortası Kapsamında ödenmeyen prim borçlarından dertli yüzbinlerce genç vatandaş bulunuyor. Çeşitli sosyal medya sitelerinde ve haber sitelerinde bu vatandaşların konu hakkındaki tepkileri sık sık görülüyordu. Son hazırlanan torba yasa kapsamında üzerinde tartışılan başlıklardan birisi de “GSS Borçlarının Silinmesi” ‘ydi. Dün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ‘da konu hakkında açıklamalarda bulunmuştu. 

5 Milyon Gencin GSS Borcu Silinecek

19-29 yaşları arasında 5 milyon gencin 9 milyar Türk lirası kadar Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunuyor. Yasa tasarısı meclisten geçerse bu gençlerin borçları silinecek.

Staj Yapan Öğrenciye 433 TL Maaş

Ayrıca yeni torba yasayla birlikte gençlere bir müjdeli haber daha gelecek. Yakın zamanda meclise gelecek olan tasarıda meslek lisesi ve meslek yüksekokulu ve üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmaya özendirileceği öğrenildi. Bu kapsamda öğrencilere 433 TL maaş verilecek. Verilecek maaşın büyük bir kısmı devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede öğrenciler hem iş hayatına erken atılacak hem de bir yandan iş öğrenirken diğer yandan para kazanacak.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarının silinmesi için sayılı zaman olduğu biliniyor.Yakın zamanda meclise gelecek torba yasayla birlikte yaklaşık 5 milyon gencin 9 milyar TL Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim borcu sıfırlanacak.

 Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. gss borcunu ödeyenlerle ilgili de düzenleme yapılmaz ise bu adil bir davranış olmaz. Lütfen yetkililere duyurunuz.