Ekonomi

Gençlere 40 Bin Lira Devlet Desteği

Evlenmeyi planlayan fakat maddi yetersizlikten dolayı evlenemeyen gençlere yönelik çıkarılan çeyiz hesabı uygulaması ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan konut hesabı ile birlikte gençler 20 bin liraya varan destek alabilecek.

ÇEYİZ VE KONUT HESABI İLE 40 BİN LİRAYA VARAN DESTEK

Evlilik hayali kuran Çiftin devletten alacağı toplam destek miktarı 40 bin liraya ulaşabiliyor. Kısa zaman önce çalışmaları tamamlanan ve gençler tarafından büyük ilgi gören çeyiz hesabı ve konut hesabı uygulaması vatandaşların yüzünü güldürüyor.  Nisan ayında uygulamaya konulan çeyiz hesabına gençlerin her ay düzenli ödeme yapması gerekiyor, bu ödemelerde alt sınır olarak 100 TL belirlenmiş durumda, katılımcı bir kereye mahsus 15 bin lira yatırabiliyor, 1 dönem içinde ödemelerin 3 defadan fazla aksatılmaması gerekiyor, düzenli ödemelerin sonunda 48 ile 59 ay birikim yapan gençler paralarını çekmek istediklerinde %20 devlet katkısı alabilecek.

Konut hesabı da benzer bir uygulama, ev almak isteyen vatandaşların konut alacakları tarihten en az 3 yıl kadar önce konut hesabı açtırması ve aylık minimum 250 TL , en fazla 2 bin 500 TL ödeme yapmaları gerekiyor. 48 ile 59 ay arası ödeme yapan vatandaşlara 15 bin TL ‘de devlet verecek. Birikim süreleri ve devlet katkıları ile ilgili tüm detayları çalıştığınız bankadan edinebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA