Ekonomi

Genel Sağlık Sigortası (GSS) 'ye Vatandaşın Tepkisi Büyüyor ( Borçlar Yüzünden Uyuyamıyorlar)

İşsiz vatandaşın GSS tepkisi sürüyor. Son bir kaç senedir işsiz olduğu için sürekli olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamı altında borçlandırılan vatandaş 25 yaş altı gençlerin GSS b0rçlarının silinmesine sevindi fakat 25 yaşın üstündeki kişilerin borçları günden güne katlanıyor. AK Parti seçmeninden büyük tepki çeken uygulama için gerekli düzenlemeler yapılıyor. Fiyatların alta çekileceği biliniyor , lakin borcu olan vatandaş kara kara düşünüyor “bu kadar borç neyle ödenecek?”.


GSS Borçları Uykuları Kaçırıyor

Muhalefet partileri tarafından “işsiz evlat vergisi” olarak adlandırılan Genel Sağlık Sigortası Prim ödemeleri işsiz vatandaşı strese sokmaya devam ediyor. Hali hazırda işsiz olan vatandaşın borcu günden güne artıyor. Sosyal medya ve çeşitli sözlük sitelerinde konuyla ilgili konuşan vatandaşlar “AK Parti bu uygulamaya çözüm bulmazsa çok kan kaybeder, Millet henüz olaya uyanmadı! Evlere haciz kağıtları gitsin bakalım halkın tepkisi ne olacak!” şeklinde yorumlarda bulunuyor. Vatandaş borçlardan dolayı tebligat almadığı için rehavet içerisinde fakat bir çok gss mağdurunun uykuları kaçmaya devam ediyor.

Kamu Personeli.net’e Gelen Bir Kaç Yorum ise Noktasına virgülüne dokunmadan şu şekilde ; 

Söz Ne oldu?


Şimşek İsimli Kullanıcı: “Hukumet neden sadece genclerin gss borcunu siliyor basbakanin vermis oldugu sozu vardi herkesin borcu silinecekti hukumet programi vardi biz partili vediger vatandaslar askeri ucretle bu borcu nasil odeyecegiz magduriyetimici nasil giderecegiz cozum bekliyoruz hukumetin bu konu ile ilgilenmesini vatandas olarak istiyoruz”

Oğlum 25 Yaşın Üstünde Bir Kere Hastaneye Gitmedi ! 4830 TL Borç Çıktı


Hülya İsimli Kullanıcı: “işsiz evlat vergisi olarak tanımlanan gss çok haksız bir yasa.Oğlum 25 yaşın üstünde,bir kere bile hastaneye gitmedi 4830 tl GSS prim borcu tahakkuk ettirildi.bunun anlamı iş bulamadığı için cezalandırılmaktır.Hizmet almadan vergi almaktır.AB bu yasayı dayatıyorsa 50 tl nisbeten makul bir prim olacaktır.” 

Yaşımızı mı küçültelim?


Ahmet İsimli Kullanıcı: “Allah aşkına 25 yaşı gss siliniyorda bizlerde yaşmı küçültelim bırakın ya”

Bakalım yeni hükümet vatandaşın derdini dinleyip bir çözüm üretecek mi? Yoksa işsiz oldukları için borçlandırılan vatandaşların evlerine haciz işlemleri mi yapılacak? Astronomik meblağlar makul fiyatlara çekilecek mi? zaman gösterecek.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Borçlar silinecek dediler 1229 tl borç gözüküyo 590 lirasını affetmis sagolun yani bi is yaptiniz ya güya

  2. Bizi durup dururken borçlandırıp üstüne de her en faiz işletenleri sadece Allah a havale ediyorum.O bütün zalimlerin zulmünü kendisine çevirmesini iyi bilir.

  3. ödemiyorum işim yok hastayım haciz gelirse gideceğim yer belli Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi verirler ilacı basarlar iğneyi yeter bunaldım

  4. 1400 de borç bende var mağdurlar birleşip sigortaya bi yürüse camı çerçeveyi indirse bak bu kanun kalırmı

  5. ben yıllardır işsizim bu hayatta bir dikili ağacım yok annem ve babamla yaşıyorum onların evinde yaşıyor olmamı gerekçe gösterip bana 3700 tl borç çıkardılar ve her ay 150 tl prim ödeme zorunluluğu getirdiler oysa benim bir simit alacak param yok cebimde
    Bu zulümün bir an önce sona ermesini temenni ediyorum

  6. sözde gss y
    borcu olan haci̇z var miş yapin 4.5 milyon ve alesi̇n den akp oy geli̇rmi beklemesi̇n o malum ki̇şi̇

  7. 3bin tl borcum cikti ne bir tebligat ne bir sms.. dupeduz hirsizlik zaten issiz bir insandan para almak nedir ya kullanmadigin bir sey yuzunden ha o parayi yatirsanda hastaneden sendeyine para aliyorlar gunah bu millete dunyanin hic bir yerinde boyle bir sistem yok.