Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 'ten Tarımsal Destek Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik, 5 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tarımsal desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Buzağı Desteği 350 TL

Mazot ve Gübre desteğinin brileştirildiğini dile getiren Çelik : “2017’de buzağı desteği olarak 350 TL/baş, soy kütüğüne 500 TL verilecek. Sütte kalite/pazarlama, soğutulmuş ve regülasyon desteği ödenecek. Su kısıtı olan yerlerde mercimek ve nohut için fark ödemesi desteğine; fiğ, macar fiği, mürdümük için yem bitkileri desteğine yüzde 50 ilave destek ödenecek.” dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik , 2017 yılında birliklere ödenecek hizmet bedellerinin arttırılacağını ve hayvancılık desteklerinin doğrudan üreticilere iletileceğini şu sözlerle dile getirdi ; ” 2017’de birliklere ödenecek hizmet bedelleri arttırılarak örgütlülüğün desteklenmesine devam edilecek. 2017’de birlikler üzerinden ödenen hayvancılık destekleri üreticilere doğrudan ödenecek. Fark ödemesine konu ürünlerde dekara verilecek primlerde yeni düzenlemelere gidilerek önemli ölçüde artışlar sağlandı. “

Kilogram Başına Verilen 65 Kuruşluk Destek 75 Kuruşa Çıkarıldı

“Bu kapsamda kilogram başına verilen 65 kuruş olan kütlü pamuk fark ödemesi desteği 75 kuruşa çıkarıldı. Ayçiçeği 30 kuruştan 40 kuruşa, soya fasulyesi 50 kuruştan 60 kuruşa, kanola 40 kuruştan 50 kuruşa, aspir 45 kuruştan 55 kuruşa, zeytinyağı 70 kuruştan 80 kuruşa ve çay 12 kuruştan 13 kuruşa yükseltildi. Kuru fasulye, nohut ve mercimek ise 20 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı.”

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Tarımsal danışmanliga ne yaptiniz bakan bey kaç arkadaşımiz bu işten istihdam ediliyordu özellikle önlisans mezunu meslektaşlarimiz bunlarin kamuya alımlarida olmuyor tarımsal danışmanlığı birdaha gözden geçirip yeni ciddi desteklemeler yapılmalı bence..

  2. Sayın Bakanımız.Ben serbest tarım danışmanlığı yapıyorum.Bizler ailemize karşı sorumluyuz ekmek paramız bu iş.Sizler işin bu yüzünü düşünmeden hemen kestirip atıyorsunuz.Buncainsanın

  3. sayın faruk çelik .biz tarım danışmanları size battık mı.ekmeğimize taş koyuyorsunuz.ama haklısınız sizlere oy verip başa getirmemizin cezası bu bizlere.benim iki çocugum var eşim işsiz ben danışman olarak çalışıyorum.kiramı çocuklarımın ihtiyacını karşılıyorum.suriyelilere bedavadan dağıtın parayı bizlere ödenek kalmasın.lanet olsun size……