Ekonomi

GSS Borç Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Nereden Yapılır ( Kimlerin GSS Borcu Siliniyor)

GSS borç Sorgulama işlemleri nasıl ve nerden yapılır?
Genel Sağlık Sigortası (GSS) tescil ve prim borcu sorgulama işlemlerini yapmak çok basit ve ödemeleri gerçekleştirmek için çok fazla işleme ihtiyacınız bulunmuyor. Söz konusu GSS prim borcu sogrulama işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Genel Sağlık Sigortası borcunu görüntülemek ve ödeme yapmak isteyen bir vatandaşın öncelikle e-Devlet  şifresine sahip olması gerekmektedir.

e-Devlet Şifresi Nereden Alınır?

e-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlar en yakın PTT şubelerine giderek 2TL karşılığında kapalı zarf içerisinde e-Devlet şifrelerini edinebilirler. Söz konusu e-Devlet şifresinin unutulması halinde sistem üzerinden şifre sıfırlama seçeneği değerlendirilebilir ya da yine en yakın PTT şubesine gidilerek aynı ücret üzerinden yeni bir şifre alınabilir.

GSS Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemlerini yapmak için “turkiye.gov.tr” adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) adresini ziyaret eden kullanıcı sisteme giriş yapmak için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresini kullanabilir. Daha sonra sitenin arama kısmında “Genel Sağlık Sigortası” yazılır ve ekrana gelen bölümden söz konusu sorgulama işlemleri yapılabilir. Genel Sağlık Sigortası ödemelerini bir çok bankanın internet şubesi aracılığıyla yapabilirsiniz. Bankaların mobil ve internet şubelerinde bulunan ödemeler kısmından sigorta ödemeleri ve GSS ödemeleri seçeneklerinden söz konusu GSS prim borcu ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Milyonlarca Kişinin GSS Prim Borcu Siliniyor, Milyonlarca Vatandaşın GSS Borcu ise Silinmiyor.

Bilindiği üzere kısa süre önce AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden birisi olan GSS prim borçlarının silinmesi gerçekleşmişti.25 Yaş altındaki 3 milyonu aşkın gençcin genel sağlık sigortası prim borçları silinecek. Daha önce ödeme yapan gençlerin ödemelerinin geri ödenmeyeceği bildirilmişti. Ayrıca 25 yaşın üstünde ve GSS prim borcu olanların borçları silinmeyecek.

Bir Yorum