Ekonomi

GSS Borcu Bulunan 6 Milyon Vatandaşa Müjde

 Gelir Testi Yaptırmayan 6 Milyon Kişinin Borcu Siliniyor


Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırmadığı için borçları biriken 6 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeler var! Söz konusu borçları biriken vatandaşlar, gelir testine girecek, çıkan sonuca göre de tavan tutardan biriken borcun  ya tamamı ya da uygun bir kısmı silinecek.  

GSS Borcu Birikenlere Müjde Geldi


25 milyon vatandaşı yakından ilgilendren kamu kurumlarına olan borçları yapılandırma imkanı getiren yasa ile , gelir testi yaptırmayan 6 milyon kişinin de yüzü gülecek.

Yasa Resmi Gazete’de Yayımlandıktan Sonra Başvurular Başlıyor

Meclis’ten geçen ve kabul edilen yasaya göre Genel sağlık sigortası prim borcu bulunan bahsi geçen vatandaşlar , ilgili yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından , Sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarına başvuruda bulunarak gelir testi yaptırır ve söz konusu belgeleri ibraz ederlerse borçlarından kurtulabilecek. Başvuru işlemleri yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra yapılabilecek. Gelişmelerden haberdar olabilmek ve son dakika haberlerini cep telefonunuza bildirim olarak alabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara