Ekonomi

GSS Prim Borcu Ne Zaman Silinecek ? ( 25 Yaş Üstü GSS Prim Borçları Silinecek Mi? )

Milyonlarca Genci Yakından ilgilendiren GSS prim borçlarının silinmesi işlemi henüz başlamadı. Hükümetin seçim vaatlerinden birisi olan GSS prim borçlarının silinmesi için tüm çalışmaların tamamlandığı ve meclisten  geçtiğini daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. GSS prim borçlarının silinmesi konusunda 25 yaş sınırı bazı vatandaşların tepkisini çekti. Binlerce lira borcu biriken ve üstelik işsiz olan vatandaşlar bu ödemeleri nasıl yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı.

Hala Silinmedi

25 Yaş altındakilerin ise GSS prim borçları hala sistemden silinmedi. Söz konusu silme işlemiyle alakalı bir kaç gün önce sosyal medyada dolaşan borçlar silinmiş haberide gerçekleri yansıtmıyor zira borçlar e-devlet üzerinden sorgulandığında hala ortaya çıkıyor.

Tamamı Silinsin Talebi

Bir çok vatandaş tüm GSS prim borçlarının silinmesi konusunda hükümete sosyal medya ve bimer üzerinden taleplerde bulunuyor.

Siyasi Çalkantıda Mümkün Görünmüyor

Siyasi çalkantının yaşandığı şu günlerde ise söz konusu tüm borçların silinmesiyle ilgili bir işlem yapılması ise şimdilik mümkün görünmüyor.

Bir Yorum

  1. hepsini silsinler bir kısım silinecekse hiç silinmesin ayrımcılık yapmasınlar..

  2. hepsi silinmesi lazım çok saçma bir uygulama insanları zorla borçlanďırdılar

  3. sabah gazetesinde çıkan gss borcu siliniyor haberi yalan, kımsenın borcu silinmemış .. insanları zorla borclandıramazsınız bu demokrasıye ve insan haklarına aykırıdır.. er yada gec bunu hesabını sorarlar bir atasozu vardır gün döner sap döner anladınız siz..bu Allahını emrı ..