Ekonomi

GSS Prim Borcu Sorgulama Yapan Gençlerin Morali Bozuluyor! ( GSS Prim borçları silinmeyecek mi? )

 GSS Prim Borçları Silindi Mi? 25 Yaş altındaki vatandaşların tamamının Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarının silinmesine yönelik yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde meclisten geçmişti. Söz konusu yasa tasarısına göre 25 yaş altındaki tüm gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında borçlarının tamamının silinmesi öngörülüyordu.


Seçim Vaadi Yerine Getirilecek

AK Parti hükümetinin seçim vaatleri içerisinde yer alan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesi aslında toplumda ikilem yarattı. Söz konusu borçların silinmesini bekleyen vatandaşlar, sadece 25 yaş altındaki kişilerin borçlarını silineceğini öğrendiğinde tepki gösterdi.25 yaş üstündekilerin GSS borçları silinmeyecek.

Borcunu Sorgulayan Gençlerin Morali Bozuluyor

25 Yaş altındaki gençlerde e-Devlet üzerinden sorgulama yaptığında Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarının henüz silinmediğini görüyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre gençlerin tedirgin olmasına gerek yok. Devletin vaadi yerine getirilecek, ve söz konusu borçların tamamı silinecek. Fakat 25 yaş üstü için herhangi bir çalışma bulunmuyor.

GSS’de Tek Tip Dönemi

Yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınan haberlere göre Genel Sağlık Sigortası primlerinde tek tip dönemine geçilecek. 3 çeşit olan GSS prim ödemelerinde tek fiyat belirlenecek ve tüm GSS’ye tabi vatandaşlardan aynı ücret alınacak.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden,  son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberciliğinin tartışmasız lideri kamupersoneli.net’i takip edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Asıl 25 yaş üstü kişilerin borcu çok, bu yapılan resmen ayrımcılık madem sosyal devletsin herkesin borcunu 1 defaya mahsus sil. Bu uygulama zaten saçma bırakın da isteyen dahil olsun.

  2. bugün benim 25 yaşımı doldurdugum güne kadar olan borçlarım silindi :D

  3. 77 tl borç görünüyor 900 küsür tl silinmiş. bu 77 tl ne için bilen var mı acaba?