Ekonomi

GTHB Genç Çiftçi Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır? ( Kimler Genç Çiftçi Hibesi Alabilir? )

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) Genç Çiftçi Kaydı Nasıl Yapılır?  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın genç çiftçilere 30 Bin TL’ye kadar hibe vereceği haberlerini bir süredir duyuruyoruz. Söz konusu devlet desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için başvuru işlemleri başlamıştı. Genç Çiftçi’ler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir internet sitesi açtı ve buradan da genç çiftçi vatandaşlar başvurularını yapabiliyor.

Genç Çiftçi Hibe Desteği İçin Başvuru İşlemleri

Başvuru işlemleri oldukça basit bir şekilde gerçekleşebiliyor.  Öncelikle aşağıda verilen internet sayfasına giriş yaptıktan sonra sistem tarafından görülen Çiftçi Girişi kısmına T.C Kimlik numarası ve sizden şifre isteniyor. Üyelik işlemlerini yerine getirmeyen Genç çiftçiler sol tarafta bulunan üye ol kısmına tıklayarak üyelik işlemlerini gerekli formları doldurarak yerine getirebilir. Başvuru işlemleri için sisteme giriş yaptıktan sonra Yeni Başvuru linkine tıklayarak başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz. Yeni Başvuru formunda sistem sizden kişisel bilgiler , SGK durumu, Eğitim durumu gibi bilgileri talep ediyor. Söz konusu formları eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurduktan sonra proje bilgileri aşamasına geçiyorsunuz burada projenizden önceki yaptığınız çiftçilik faaliyetinizi , söz konusu projenizi açıklıyorsunuz.  Detayları GTHB sitesinden edinebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. herturlü hayvan besliyorum çok seviyorum hayvan beslemeyi su kenarında besi damımda var koyun keçi veya innek ve kaz beslemek istıyorum hayvanların salıgındançokanlarım

  2. şu anda çalışmıyorum ama bu projeye başvurduktan ve ola ki kabul olursa sonra herhangi bir yerde sigortalı çalışmam birbirlerini etkiler mi???