Ekonomi

GTHB Genç Çiftçi Hibe Sonuçları için İlk Tepkiler Geldi

 Genç Çiftçi Hibe Sonuçlarına İlk Tepkiler Gelmeye Başladı

Hibe desteği sonuçları açıklandı açıklanmasına fakat uzun zamandır sonuçlar için gece gündüz kamupersoneli.net’i takip eden adaylardan bir çoğu memnuniyetsiz göründü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çok büyük ilgi gören genç çiftçi projesi kapsamında 30 bin tl’ye varan hibe desteği ile kırsal alandaki 18-40 yaş arasındaki vatandaşların desteklenmesi amaçlanıyordu.

 Genç Çiftçi projesi sonuçları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklandıktan sonra uzun zamandır başvuru sonucunu bekleyen ve hüsrana uğrayan adayların bir çoğu hibe desteği konusunda bazı usulsüzlüklerin meydana gelmiş olabileceğini ima etti. Yapılan yorumlarda torpilliler kazandı şeklinde yorumlar ağırlıkla yapılırken, hibe desteği için asil ve yedek listeler il Müdürlüklerinde ilan edildi.


Sözleşmeler Ne Zaman İmzalanacak?

Adaylar “gencciftci.tarim.gov.tr” adresinden ilgili sonuçları sorgulayabiliyor. Listeler 27 Haziran ile 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında asılı kıalacak, asil listede olan Genç çiftçiler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri’nde 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında projeler için sözleşmelere imza atacak.

Bakan Başvuru Sayısını Açıklamıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi 30 Bin TL hibe projesi için adaylar , Bakanlığın bilgi işlem dairesi tarafından tasarlanan ve kullanımı oldukça basit olan genç çiftçi sistemi üzerinden başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyordu. Genç Çiftçi Başvuru işlemleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili internet sayfasından 13 Nisan 2016 tarihinde başlamıştı ve adaylar 12 Mayıs 2016 tarihine kadar projelerini bakanlığa bildirmişti. 4-10 Haziran 2016 tarihleri arasında başvuru sonuçlarının açıklanacağı duyurulmuş fakat bir takım aksaklıklar nedeniyle sonuçların açıklanması 27 Haziran 2016 tarihine kadar uzatılmıştı. Genç Çiftçi adayları ise söz konusu vaktin uzamasına oldukça tepkiliydiler. Açıklanan sonuçlara göre hibe desteği alamadığını öğrenen genç çiftçi adayları sonuçlar hakkında itirazda bulunacaklarını dile getirdiler.

370 Bin ‘den Fazla Aday Başvurdu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik , Genç çiftçi projesi için başvuruda bulunan aday sayısını başvurular devam ederken yani 2 Mayıs 2016 tarihinde açıklamıştı. Tarım Bakanı’nın açıklamalarına göre o tarihte genç çiftçi projesi için başvuru yapan aday sayısı 370 bin civarına gelmiş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine evraklarını teslim edenlerin sayısı 135 bin civarına ulaşmıştı.

Tarım Bakanlığı’nın ilgili duyuruları konusunda bilgilendirme alabilmek için mobil uygulamamızı cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. YAPTIKLARI TEKŞEY O KADAR GENÇ VATANDAŞI KANDIRDILAR BOŞUNA UMUT VERDİLER SONUNDADA KENDİ YANDAŞLARINA DESTEK VERDİLER YAZIKLAR OLSUN.TANIDIĞIM O KADAR FAKİR HİÇ GELİRİ OLMAYAN İNSANLAR VAR VE BAŞVURMUŞLARDI BÜTÜN ŞARTLARI TUTUYOR NORMALDE ANLAMADIĞIM ONLARA VERMEDİYSENİZ KİME VERDİNİZ BU DESTEĞİ ALLAH HERKESİ KALBİNE GÖRE VERSİN

  2. Torpil olacağı baştan belliydi! Kac kişiye hibe desteği verileceği sır gibi saklandı! İnsanlara hibe destegi adi altinda köylere gönderdiler desteği parti yandaşları aldı!

  3. alakası yok, resmi gazetede yayınlanan puanlama sistemine göre seçildi, belirli bir kontenjan vardı o kontenjandaki asil listeye girenler puanlama kriterlerine gör seçildi, örneğin; 18-30 yaş arası 10 puan 31-40 arası 8 puan. ilkokul 10 lise 6 kadına extra 5 puan vb vb. her başvurana veremez devlet o kadar bütçe kolaymı ama önümüzdeki senelerdede devam edecek deniliyor.

  4. valla kandırdılar bizi Allah kerimdir arkadaşlar illaki Allah bundan haberdardır

  5. Kim kazandı zenginler Üstüne malı mülkü olanlar kazandı, gariban yoksullar kaybetti. Neymiş Coğrafi bölgemi, Üstüne ait Tapu olması şartmış…. resmen dalga geçildi.Allah sizleri bildiği gibi yapsın.Fakir Çiftçiyle uğraşın bakalım.

  6. O SÖYLEDİĞİN PUANLAMA SİSTEMİNİ BİLİYORUM .ONA GÖRE ŞARTLARI TUTUYOR DEDİM ZATEN.YANİ 100 PUANIN HEPSİNİ ALIYORLAR AMA BOŞUNA ALMIŞ OLDULAR.YALNIZ HERKES BİR GÜN YAPTIKLARI YANLIŞ ŞEYLERDEN DOLAYI ALLAHA HESAP VERECEK ODA FAKİRİN TESELLİSİ OLSUN…

  7. Yaziklar olsunki gencecik insanlarinnnn umutlaryla oynayanlara baska bisey denemez

  8. ben torpilli falan degilim ne amcam var ne dayim ama bana cikti Allah sebep olanlardan razi olsun

  9. Yazık okadar bağırdılar genç çifçiye hibe diye zengin çifçiye hibe veya torpilli çifçiye hibe deselerdi daha iyiydi

  10. Sonuclarin neden uzadigi belli oldu…torpil torpill…benim projem bölgemde tekti hani bayan ciftcilere pozitif ayrimcilik…hepsinin coluk cocugundan cıksin..

  11. Peki çıkıp çıkmadığını nasil öğreniriz yardımcı olursanız sevinirim

  12. Benim kardesimin hic durumu yok ona cikti bana cikmadi sans isi arkadaslar fakirede cikti yani

  13. Yazıklar olsun be sizden destek, yardım alabilmek için daha nekadar kötü duruma düsmemiz gerekiyor. Gerçi sizde haklısınız ben zengin değilim benim torpilimde yok. Zaten yıllardır devlet kapılarında surunmemin nedenide bu değil mi Torpilli olan arkadaşlar var şuan devlet memuru olarak çalışıyorlar. Bizim torpilimiz yok bunun için devletin olanaklarından faydalanmayada hakkımız yok. Ben hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.

  14. Puanla diyorlar ama benden düşük puanı olanlara çıktı ben yedek listedeyim adaletsizlik bu devletimiz garibanın yanında gibi görünüyor

  15. ssk lı olanlara dahi çıktı engelli olan vatandaşa yok nasıl adalet hani öncelik vardı

  16. Benim eşim engelli 2 cocugum engelli bana çıkmadı benden düşük puanI olana çıktı Türkiye burası adalet yok yazık adalet istiyorum

  17. T.c. ni giriyorsun gencciftci.tarim.gov.tr oda eline veriyor cikmadi insan bir liste yayinlar kimin kac puanla aldigini gorelim yandaslara gitti hepsi. Adalet nerdesin.

  18. Merhaba arkadaşlar benimde herşeyim tutuyodu ama çıkmadı zaten vermezler boşverin kimse kimseye karşılıksız bir şey yardım vermez bu zamanda bende fakirim gelirim geleceğim sigortam işim yok ama bana çıkmamasına yine razıydım bari engellilere zor durumda olan işi mesleği olmayan insanlara verselerdi , hep zengine destek oldu zengin çifçiye destek kredisi deseler daha makbul olurdu yorumlarda okuduğuma göre hep torpilli insanlara verilmiş türkiyem kime emaner gülüyorum sadece , vicdanlı insan kalmamış hep çıkar menfaat nankörlük parası olan daha çok para peşinde bırakın da garibanlara verin ya yazık çok üzüldüm bu duruma ama Allah büyüktür herşeyde bir hayır vardır üzülmeyin arkadaşlar bu dünyada torpillisi saltanat yaşar öbür dünyada iyiler cenneti yaşar Allah var çok şükür görüyor herşeyi.!

  19. ya ben sonuçlarıma bakıyom evraklarınıkz il ilçe müdürlüklerine teslim edilmedi yazıyo çıkıp çıkmadını bilmiyorum çıkmışmıdır sizce

  20. bizim burada da zenginlere verdiler.ben de başvurmuştum bir ümit dedim acaba çıkar mı diye? küçükten köylü çocuğu olduğumuz için de hayvanla büyüdük.Dedik 3-5 dah olursa 10 tane falan yaparız güzel bi ahır yaparaız dışarıya yani şehre gitmeyiz dedik.devletin de amacı bu değil mi köylüyü dışarıya göndermemek.Ha devletin bir amacı daha vardı durun.O da ülkedeki eğitim seviyesini yükseltmek.İşte bu amacını ben kısmen yaptım;İşletme lisans mezunuyum ve işsizim.yaşımız geldi 30'a.oku oku oku.sonra .boş.Ama devlet de haklı garibana hibe verip de ne yapacak.Garibanda zaten yok.4 hayvanla falan ne yapsın ki adam.hadi aldı diyelim hibeyi hayvanı besledi baktı baktı baktı.iyi bir geliri olmadıktan sonra adam satacak şimdi.Ama zengin öyle olmaz.Zengin satıp ne yapsın paraya ihtyacı yok adamın.Bu mantıkla olaya bakarsak devletin sistemi doğru.Ama biz gibi garibanları o zaman sürsünler suriyeye falan savaşalım oralarda en azından boşa ölmemiş oluruz.Dünyada tek dostumuz kendimiz.Kimseye güvenmeyin.

  21. Kırklareli nin Koyunbaba köyünde hiç olmayan Kırklareli Meclis üyesi olana cıktı düşünün

  22. bizlerlen resmen dalga gecildi ahırlar bakılmadan nasıl yetiştirdiğimizi görmedenpuanlama yapıldı lütfen neye göre puanlama yapıldı söylermisiniz