Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanı'ndan Havza Bazlı Destek Açıklaması

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz Suriye’de kalıcı veya Suriye’nin içişlerine müdahil olmak istemiyoruz. Suriye’nin bütünlüğünü temel hedef alıyoruz.” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 94. Genel İdare Kurulu Toplantısı akşam yemeğine katılan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, millete hizmet için daha çok üreterek, yeni pazarlara açılmanın önemli olduğunu belirtti. 

Yeni pazarlarda oluşacak milli hasılanın ülkeye kazandırılması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, Türkiye’nin hem terör örgütleriyle mücadele ettiğini hem de ekonomik açıdan büyümesine devam ettiğini belirterek, “Dünyanın aksine son 28 çeyrektir, Türkiye üst üste büyüyen ender ülkelerden birisi. Bu anlamda dünyada belki 3 ya da 5 arasında. İhracatımız ağustos ayı itibarıyla uzun yılların rekorunu kırdı. Bir önceki yılın ağustos ayına göre de yüzde 7.53 oranında arttı.” diye konuştu.

– “Ülke güvenliğini ve komşularımızın güvenliğini önemsiyoruz”

Tüfenkci, sınırları güvenli tutmak istediklerini ve sınırın yanı başında terör örgütlerinin yuvalanmasını istemediklerini ifade ederek, “Biz Suriye’de kalıcı veya Suriye’nin iç işlerine müdahil olmak istemiyoruz. Suriye’nin bütünlüğünü temel hedef alıyoruz. Bunun için ülke güvenliğimizi, komşularımızın güvenliğini de çok önemsiyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Tarımın ihmal edilemeyeceğine vurgu yapan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklayacağı havza bazlı desteklerle tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek zorundayız. Hayvancılık noktasında dışa bağımlılığımız azaltarak, insanımıza daha ucuz et yedirmenin hesabı içerisindeyiz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bununla ilgili gerekli açıklamayı yaptı.” dedi.

– MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’ın konuşması

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise Türkiye’nin ekonomik gelişimini İtalya ile kıyaslayarak, “İtalya 2008 krizine 2.3 trilyon dolar gayri safi milli hasıla ile girmiş bir ülke. Bugün İtalya 1.8 trilyon dolar gayri safi milli hasıla ile devam ediyor. Bu yukarıdan aşağıya baktığınız zaman yüzde 20, aşağıdan yukarıya baktığınız zaman yüzde 25’in üzerinde bir küçülme demek. Ülkemiz böylesi bir problemle karşı karşıya değil.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Olpak, Tüfenkci adına MÜSİAD Hatıra Ormanı’na dikilen 50 fidanın “Fidan Belgesi” ile Osmanlıca İstiklal Marşı’nın bulunduğu plaket takdim etti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin de Tüfenkci’ye kayısı ve baston hediye etti.

AA
KAMUPERSONELİ.NET