Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanı'ndan Tarımsal Teşvik Açıklaması

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Tarım, stratejik bir alandır. Bu alanın boş bırakılmasına hiçbir zaman gönlümüz razı olmaz. Tarımsal teşvikler noktasında hükümet olarak önümüzdeki hafta Başbakanımızın başkanlığında yeni teşvikleri de inşallah paylaşmış olacağız.” dedi.


Tüfenkci, Adıyaman Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Adıyaman’ın cazibe merkezi iller arasında olmasını istediklerini belirtti. 

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’nin Adıyaman ile değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Tüfenkci, bu kapsamda kentte hangi sektörlerin öne çıkması gerektiği, hangi sektörlerin zayıf kaldığına ilişkin iş adamları ve oda başkanlarıyla toplantı yapacaklarını kaydetti. 

Ekonomik anlamda Adıyaman’ın önünün açık olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Gerek ithalat ve ihracat rakamları, gerek ilde açılan şirket sayısı, gerekse esnaf sayısına bakıldığında Adıyaman ekonomisinin birçok kişinin iddiasına nazaran gerçekten gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. Sayın Valimizin yapmış olduğu sunumda bunu net olarak gördük. Kamu yatırımlarının kente yansıması bunu gösteriyor. Birçok kişinin iddiasının aksine kamu yatırımlarından hiçbir ilden geri olmayıp aksine daha da ilerde olduğunu göstermesi bakımından, bu veriler önemli.” diye konuştu. 

Tarım ve sanayinin önemine dikkati çeken Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bilinenin aksine tarım, stratejik bir alandır. Bu alanın boş bırakılmasına hiçbir zaman gönlümüz razı olmaz. Tarımsal teşvikler noktasında hükümet olarak önümüzdeki hafta Başbakanımızın başkanlığında yeni teşvikleri de inşallah paylaşmış olacağız. İnşaatına başlanan ve ihalesi yapılan barajlar tamamlandığında, Adıyaman’ın çok farklı bir il olacağını bilmek için ekonomist olmaya gerek yok. Adıyaman’ın genç nüfusu da ele alındığında burasının sanayileşmesinin bölgeye katacağı katma değer çok önemli. Burada mermerin işlenmesi katma değeri arttıracak.”

Adıyaman’da sadece sanayicilerle değil esnafla da bir araya geleceklerini belirten Bakan Tüfenkci, esnafın yeni şartlara uyumu, hangi desteklerle neler yapılabileceğini konuşacaklarını aktardı. 

Ziyarete, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat ve Halil Fırat ile Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da katıldı. 

Temasları kapsamında Adıyaman esnafıyla da görüşen Bakan Tüfenkci, daha sonra Adıyaman Belediyesini ziyaret etti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA