Ekonomi

Haksız Yere İşten Çıkarılana 8 Maaş Tazminat Ödenecek !

Çalışma hayatı, hem çalışanlara hem de işverenlere bazı güvenceler sunuyor. Bunlardan biri de haksız sebeplerle işten çıkarılan çalışanların geri işe dönebilme hakları.

8 Maaş Tazminat Ödenebilecek !

İşten çıkarılan çalışanlar, mahkeme kararına göre 8 maaş tazminat alabiliyor. Sabah’ın haberine göre; haksız yere işten çıkarılan çalışanlar için dava süreci bir ay. Arabulucular, sorunu 3 haftada çözüme kavuşturuyor. Alınan karara uymayan işveren 8 maaş tazminat ödüyor.

1 Ay İçinde Dava Açılmalı

İşten çıkarılan çalışan, 1 ay içinde dava açmak zorunda ve işveren de 1 ay içerisinde çalışanı tekrar işe almak zorunda.

Dava sonuçlandıktan sonra 1 ay içerisinde işverene yazılı olarak bildirim yapılıyor. Bu süreden itibaren geçen 1 ay içerisinde işveren çalışanı yeniden işe almak durumunda, Bunu yapmayan işverenler, mahkeme tarafından belrilenen tazminatı ödemek zorunda kalıyor.

3 Haftada Çözülecek !

Haksız yere işten çıkarılan çalışanlar tarafından açılan ‘işe iade’ davası ilk önce arabulucuya gidecek. Arabulucuların görevi, hem işe iade davasını yürütmek hem de işverenin çalışanı işe almaması durumunda ödeyeceği tazminatı belirlemek. Arabulucu ile çözülemeyen sorunlar da dava yoluna gidilecek. 

Dava açabilmek için ise ilk önce arabulucuya gitmek gerekiyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lutfen sesimizi duyurun yeni dogum yapan annenin tazminatli cikis hakki yok … Sayin c.baskani 3 cocuk diyor tazminatli cikis hakki istiyoruz…

  2. bende devlet memurluğuna atandım. lakin 14 yıllık emeğimi istediğimde kanunen veremeyiz dediler. ne olacak gençliğimin geçtiği zamanın hakkı mağduruz…