Ekonomi

Hükümetten İş Arayanlara 105 TL, İş Bulanlara da 500 TL Ödenek İmkanı!

Hükümet tarafından sosyal yardım imkanına kavuşturulmuş vatandaşlara yönelik iş arama ve iş bulma faaliyetleri kapsamında sağlanan destekler gündemden düşmüyor. Yapılan sosyal yardım imkanlarının yanı sıra, iş arama sürecinde bulunan kişilere yönelik 105 TL’ lik bir ödenek de sağlanıyor. Bu ödenek kişilerin iş arama sürecinde ihtiyaçları olabilecek fotoğraf çektirme, evrakları hazırlama ve fotokopi masrafları için düşünülen rakam olarak belirlenmiş durumda.

İş arama süreci sırasında SGK’ya başvurusunu yapmış kişiler bu ödeneği alma imkanına sahip olacaklardır. İş arama süresi boyunca kişiler, hükümet tarafından SGK destekli olarak sağlanan bu 105 TL ücreti alabiliyorlar. İş arama süreçlerinin sonrasında, iş bulan kişilere devlet tarafından ilk ay ücreti olarak 500 TL tutarında bir ödenek yapılıyor. Bu ödenekte işe gidiş geliş dönemlerinde ilk ay yol masraflarını karşılayacak şekilde düşünülüyor.

Bu sayede vatadaşlar, hem işsizlikle problem yaşamamış; hem de devlet tarafından desteklenmiş oluyorlar. Devletten sosyal yardım ödeneği alan tüm vatandaşlar, eğer işsizlerse başvurularını yaptıkları takdirde bu imkanlardan faydanalanıp, ekonomik durumlarına destekde bulunabiliyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum