Ekonomi

Hükümetten Memura Düşük Zam Sinyali

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk hükümetin 2018 yılında işçilere yaptığı Hükümetin 2018 yılı için kamu işçisine yüzde 3.5+3.5 zam yapması, gelecek yıl yüksek zam alma umuduyla toplu sözleşme masasına oturmaya hazırlanan memur sendikalarında ciddi endişeye yol açtı. 

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin memurlara ‘düşük zam mesajı’ vermek istediğini, bu yolla memurun zam beklentilerini kırmaya çalıştığını söyledi. Yüzde 3,5’lik zam hakkında değerlendirmelerde bulundu. Koncuk değerlendirmesinde bu zammın memura düşük zam sinyali verdiğini ifade etti.

Konu ile ilgili olarak hükümet Türk-İş’le varılan uzlaşma sonucunda kamu işçilerinin maaşlarına 2017 yılı için yüzde 7.5+5; 2018 yılı içinse yüzde 3.5+3.5 zam vermişti. 2017 yılı zammının beklentilerin çok üzerine çıkarılıp, 2018 zammının ise beklentilerin çok altında tutulmasının arka planını hakkında Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Sözcü’ye açıklamalarda bulundu.

“YÜZDE 3,5 ZAM VERME HESABI ORTAYA ÇIKTI”

İsmail Koncuk açıklamasında “İşçilere 2018 yılı için yüzde 3.5 artı 3.5 zam yapılması beni korkutuyor. İşçiler üzerinden memurlara düşük zam mesajı verilmeye çalışılıyor. Ne yazık ki hükümetin memura da 2018 için yüzde 3.5 zam verme hesabı ortaya çıktı” ifadelerine yer verdi.

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “2017 yılı için kamu işçisine toplamda yüzde 12.5, memura ise enflasyon farkıyla birlikte yüzde 9.92 zam yapıldı. Demek ki memurun zammı 2.6 puan altta kaldı. Öncelikle bu fark kapatılmalı. Onun dışında işçilere verilen 250 lira ek ödeme ile 3 bin liranın altındaki maaşlara 90 liralık fark ödemesi de verilmeli” dedi.

“BUNA SENDİKACILIK DENMEZ”

Toplu sözleşme hakkında da açıklama yapan İsmail Koncuk açıklamasında “Memurun zamları erirken, iş güvencesi tartışılırken, mevzuatı değiştirilirken sert tepki vermiyorsanız sizin sendika olma hüviyetiniz yok demektir. 2015’te imzaladığınız toplu sözleşmenin 20 maddesi 2 yıldır uygulanmıyor ve sesiniz çıkmıyorsa, buna sendikacılık denmez” ifadelerine yer verdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Nıye şaşırdınız ki ne beklıyordunuz size layık olanda bu onlar parayla oynarken siz fakir yaşamaya mahkumsunuz bu sizin kararınız. Tabiki herkes için gecerli değil bu yorumum nereye gittiği belli