Ekonomi

İbrahim Kalın : "Darbe Girişiminden Sonra Ekonomi Daha da Güçlendi"

 Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, “Başka ülkelerde bu tarz bir girişim, toplumu ve ekonomiyi çöküntüye uğratırdı. Ancak Türkiye’de toplum birbirine daha yakın, ekonomi de daha güçlü hale geldi.” değerlendirmesinde bulundu.


Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM) yapılan yazılı açıklamada, İbrahim Kalın’ın “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında Balkan ülkelerinden Türkiye’ye gelen basın heyetini kabul ettiği belirtildi.

Kalın’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde, 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilere değindiği ifade edilerek, yaptığı şu değerlendirmelere yer verildi:

“15 Temmuz darbe girişimi tam anlamıyla hükümeti devirmek için yapılmış bir darbe girişimiydi. Türkiye bugüne dek çok sayıda darbe gördü, ancak böyle bir darbe girişimi ile daha önce hiç karşılaşmadı. FETÖ, her zaman güçlünün yanında olmuş bir örgüt. İllegal aktiviteler içindeler, suç imparatorluğu kurmuşlar. FETÖ’ye himmet adı altında milyonlarca dolar para gelmiş. Açtıkları Türk okullarında ne gibi yanlışlar var derseniz, bu okullar pahalı, yalnızca güçlü ailelerin, politikacıların çocuklarını seçmiş ve onları yüksek pozisyonlara getirmiş. Sınav sorularını onlara verip çok yüksek sonuçlar almalarını sağlamış, burada erdem de, şeffaflık da yok.”

Türkiye’nin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu vurguladığı belirtilen Kalın’ın, “Başka ülkelerde bu tarz bir girişim, toplumu ve ekonomiyi çöküntüye uğratırdı. Ancak Türkiye’de toplum birbirine daha yakın, ekonomi de daha güçlü hale geldi.” ifadelerini kullandığı bildirildi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA