Ekonomi

İkramiye Farkı Alacak Emekli Memurlar İçin Müjdeli Haber !

Memur Emeklileri İkramiye  Farkı için Faizde Alabilirler

 30 seneyi aşkın hizmeti bulunmasına rağmen ikramiyesini 30 sene üzerinden alan memur emeklileri yakın zaman içerisinde ikramiye farklarını alacaklar. Bu ödemeler için bazı memur emeklilerinin başvuruda bulunması gerekirken bazılarının herhangi bir yere başvuruda bulunması gerekmeyecek. Öte yandan bazı memur emeklilerinin ikramiye farkı ödemesinin geç ödenmesi dolayısıyla faizde alma durumu meydana gelecek.


Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandıktan Sonra Farklar İlk 3 Ay İçerisinde Ödenecek

7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olan memurların 30 yılın üzeri hizmetleri için ikramiye almasını öngören yasa tasarısı meclis ‘e geldikten hemen sonra emekli memurları heyecanlı ve umutlu bir bekleyiş sardı. Farkların nasıl ödeneceği ve kimlerin başvuru yapması gerekeceği soruları emeklilerin kafasını kurcalamaya başladı. 30 senenin üzerinde hizmeti bulunan fakat 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi alan kişilerin ikramiye farkları devlet tarafından ödenecek.  Konuyla Alakalı Akşam Gazetesi’nin haberine göre ikramiye farkları kişilerin emekli olduğu tarihlere ve ikramiye katsayısına göre hesaplanacak.

Faiz Alabilecekler

Ayrıca hesaplamalar sonucunda faiz farkı 7 bin 500 TL’nin altında kalan memur emeklileri için ödemeler kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonraki ilk 3 ay içerisnde yapılacak. 7 bin 500 liranın üstünde ikramiye farkı olan memur emeklilerinin farklarının 7 bin 500 liralık kısmı ilk 3 ay içerisinde kalan kısım ise bir sene içerisinde tamamen ödenmiş olacak. 7500 Liranın üzerinde ikramiye alacak kişiler geç ödemeden dolayı faizde alabilecekler.



Kamupersoneli.net | Ankara