Ekonomi

İnşaat Sektöründeki İstihdam Oranı Geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan inşaat iş gücü girdi endeksleri, geçen senenin son çeyreği içerisinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 oranında gerileme gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 senesinin son çeyreğine yönelik olan inşaat iş gücü girdi endekslerini resmi bir şekilde açıkladı. Buna göre ise, mevsim ve de takvim etkilerinden arındırılmış olan inşaat istihdamı endeksi, geçen senenin son çeyreği içerisinde bir önceki senenin çeyreğine göre yüzde 1,9 oranında bir azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış olan inşaat istihdam endeksi ise bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 6,9 oranında, 2015 senesi içerisinde ise bir önceki seneye göre ise yüzde 8,3 oranında bir azalma gösterdi.

Söz konusu olan bu dönem içerisinde, inşaat sektöründe çalışılmakta olan saat endeksi, önceki bir çeyreğe göre yüzde 1,4 oranında gerileme gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış olan inşaat sektöründe çalışılmakta olan saat endeksi ise, bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 6,6 oranında, 2015 senesinde bir önceki seneye göre yüzde 9,6 oranında düştü.

Sektör içerisindeki brüt ücret ve maaş endeksi, önceki bir çeyreğe göre yüzde 1,3 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış olan inşaat brüt ücret ile maaş endeksi bir önceki senenin aynı çeyreğine göre de yüzde 6,5 oranında, 2015 senesinde bir önceki seneye göre yüzde 3,4 oranında arttı.