Ekonomi

İş Görüşmesine Mülakata Giderken Ne Giyilmeli, Saç Nasıl Olmalı?

Başvuruda Bulunduğunuz Pozisyona Göre Hazırlanın!

Öncelikle mülakata hazırlık sürecini kesinlikle iş başvurusunda bulunduğunuz pozisyona göre ayarlamanız gerekmektedir. Örneğin bankalara iş başvurusu için form dolduran bir kişi klasik giyim, pantolon ceket gibi takımları tercih etmeli iken reklam sektörü gibi yaratıcılığın gerektiği bir pozisyon için mülakata bu tip bir kıyfetle gidilmesi uygun değildir. Ancak genel itibari ile dikkat etmeniz gereken ortak nokta temiz giyinmeniz, saçınızı başınızı tarayarak hazırlanmanız ve karşı tarafa da görüşme için özenli bir şekide hazırlandığınızı hissettirmektir. 

Aşırı Makyaj ve Açık Kıyafetlerden Kaçının 

İlk görüşmede olumlu bir izlenim yaratmak için çoğu kişi aşırı hazırlanma hatasına düşmektedir. Fazladan yapacağınız her şey göze batacaktır ki fazla olanlar olumsuz etki yaratır. Bu nedenle kadınların aşırı makyaj yerine hafif bir makyaj yapmaları yeterlidir. Yine görüşme öncesi ter kokusu gibi kötü kokuları önlemek amacı ile parfüm sıkmak tercih edilmelidir ancak asla aşırı parfüm sıkılmamalı, ortamı boğacak kadar ağır bir kokunun yayılmasına izin verilmemelidir.

İş Görüşmesine Hazırlıklı Gidin

Görüşmeye gitmeden önce mutlaka işe girmek istediğiniz şirket hakkında araştırmada bulunun. Şirket politikaları, hedeflerini ve üstlendikleri misyonu öğrenin. Bu sayede size sorulan sorulara çok daha etkileyici cevaplar verebilirsiniz. İş görüşmesine giderken temiz ve ütülü kumaş pantolon, kumaş gömlek, hava serinse bunlara uygun bir ceket giymeniz için etkileyici kıyafet seçimleri olacaktır. İş görüşmesinde kadınlar açık saç yerine daha derli toplu bir görüntü için saçlarını toplamalı, erkekler saçlarını kısa kestirerek ve şekillendirerek gitmelidir. İş görüşmesine giderken sakal traşı mutlaka olunmalıdır. İş görüşmesine giderken ne renk giyilmeli sorusunun yanıtı ise genelde soft ve açık renkli tonlardır.