Ekonomi

İŞKUR'dan İşsizlere 54 TL Destek Başvuruları Devam Ediyor !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işsizlikle mücadele kapsamında istihdam seferberliğine ilişkin yeni proje çalışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu projelerinin yanı sıra İŞKUR’un da işsizlere destek projeleri hızla devam ediyor. 

GİDERLER DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR

İŞKUR’un istihdamın artırılmasına ve işsizlikle mücadeleye ilişkin çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından İşbaşı Eğitim Programları geliştiriliyor. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında vatandaşlar  hem meslek sahibi olurken hem de destek alıyorlar.  İşbaşı Eğitim Programına katılan adayların ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar personel eğitme şansı buluyorlar. 

İş Başı Eğitim Programları kapsamında yayımlanan ilanlar İŞKUR E-ŞUBE aracılığıyla sene boyunca güncelleniyor. Mevcut durumda devam eden bir çok İşbaşı Eğitim Programı bulunuyor. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında Batman, Uşak, Tekirdağ, Sivas, Sakarya, Niğde, Nevşehir, Muğla, Kocaeli, Manisa, İstanbul, Elazığ, Edirne vb. illerde programlar yayımlanmaya devam ediyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak İşbaşı Eğitim Programlarına katılabilirsiniz.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI KAPSAMINDA KARŞILANACAK GİDERLER?

İşbaşı Eğitim Programlarına katılan adayların katılımcı zaruri gideri (Günlük 54 TL, öğrenciler için 40.5, işsizlik ödeneği alanlar için 27 TL), iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ve genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR üzerinden karşılanmaktadır.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve İşbaşı Eğitim Programlarını incelemek için “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. fabrika yapacağına cami yapıyor.i̇nsanlar gelip iş bulmak için dua etsin diye