Ekonomi

İŞKUR'dan İşsizlere Günlük 54 TL Destek ! Başvurular Nasıl Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsizlikle mücadele kapsamında yeni proje çalışmaları yapıyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu ise istihdam destekleme programları çerçevesinde işsizlikle mücadelesini devam ettiriyor.

ÜCRETLERİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENİYOR

Türkiye İş Kurumu tarafından işbaşı eğitim programları veriliyor. Bu programlar sayesinde iş sahibi olamayan meslek edinemeyen vatandaşlar meslek sahibi oluyorlar ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor.

Bu kapsamda istihdama katkıda bulunmak isteyen fakat nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar personel eğitme şansı buluyorlar. Böylelikle hem nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar hem de vatandaşların yüzleri gülüyor.

İLANLAR SENE BOYU GÜNCELLENİYOR

Türkiye İş Kurumu tarafından başlatılan İşbaşı Eğitim Programları kapsamında yayımlanan ilanlar İŞKUR E-ŞUBE üzerinden yayımlanarak sene boyunca güncelleniyor. Milli İstihdam Seferberliği kapsamında mevcut durumda bir çok İş Başı Eğitim Programı ilanı bulunuyor. Bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylar “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilir ve ilanın detaylarını inceleyebilirler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. İşbaşı eğitim programı güzel ama yine adamlar bir şekilde tanıdıklarını alıyorlar.

  2. İşbaşı eğitim programında çalışan kişiler açık öğretimde okuyorsa dahi 40 lt ye düşürüyor bilginiz varmı

  3. ben hatice gürleyen is istiyorum bana da yardımcı olurmusunuz

  4. Kalıcı iş bulun bu çözüm değil şirketler bedava çalıştırıp program bitince çıkarıp yeni stajyer yani bu işte kaymağı yine şirketler yiyor biz gene mağdur….

  5. İstihdam olsa nolur kalıcı olmadıktan sonra bende iskur iscisiyim 3 ay sonra kapının onundeyim anliycaniz…

  6. işkur zahmet edip bu işbaşı eğitim programlarından kimlerin yararlandığını pardon kimlerin yararlandırıldığını da bi takip ederse iyi olur yolsuzluk adam kayırma gırla,neymiş birinci derece tanıdığı olmayacakmış, hepsi hikaye asıl ihtiyacı olan yine işsiz ihtiyacı olmayanla kotayı dolduruyorlar ihtiyacı olan işbaşı eğitim programları için geldim diyene kota doldu diyorlar buna işkur mu el atacak bakanlık mı artık birisi el atsın

  7. Ben yıllardır iş için uğraşıyorum yaş geçti işkur a yıllardır kaydım var KPSS sınavında barajı geçmemek rağmen uktedir işimin olmaması ne yapayım bir dayım yoktu

  8. Ben ev hanimiyim issizim is arıyorum 1 tane çocuğum var lutfen bana uygun bir is verirmisiniz

  9. Ben de işkur ile ise girdim üç ay çalıştım ardindan firma işten çıkardı

  10. Merhabalar şuan çalışmiyorum , iş arıyorum bilgisayar sertifikam vardır aksaray merkezden yardimci olmanızı bekliyorum