Ekonomi

İŞKUR'dan İşsizlere Günlük 54 TL Destek (Kontenjan Genişliyor, Kimler Başvuru Yapabilir?)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsizlikle mücadele kapsamında yeni proje çalışmaları yapıyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu ise istihdam destekleme programları çerçevesinde işsizlikle mücadelesini devam ettiriyor.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında istihdam destekleme projeleri ile Türkiye İş Kurumu tarafından işbaşı eğitim programları veriliyor. Gerçekleştirilen bu programlar ile iş sahibi olamayan meslek edinemeyen vatandaşlar meslek sahibi oluyorlar ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor.

Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumunun resmi web adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

“Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.”

BAŞVURU ŞARTLARI

– Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

– 15 yaşını tamamlamış olmak,

– İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

– Emekli olmamak,

– Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

– Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma,

– İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

– Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILCAK?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

İŞKUR tarafından verilen işbaşı eğitim programları ile günlük 54 TL destek detayları için “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Üniversite meslek okulu bilgisayar programcılığından mezun oldum.Bilgisayar konusunda kendimi her geçen gün daha da geliştiriyorum fakat iş imkanı olmadığından bilgilerimin ve yeteneğimin körelmesi beni olumsuz etkilemesi boşa gidecek olan yeteneğim ve çalışmalarım sadece bende kalacak diger iş hayatında da başarılarım oldu sizinle çalısıp ilerisi icin yol almak isyorum.

    İyi Çalışmalar.