Ekonomi

İŞKUR "Patron Adaylarını" Eğitiyor

 İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen işsizlere yönelik 2009’dan beri uyguladığı Girişimcilik Eğitim Programı’ndan bu yılın mayıs ayına kadar 178 bin 632 kişi yararlandı.


İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında yer alan temel seviye girişimcilik eğitimlerine devam ediyor. 

2009’dan bu yana uygulanan Girişimcilik Eğitim Programı kapsamında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle verilen eğitimden şimdiye kadar 6 bin 793 program düzenlendi. Bu programlarda bu yılın mayıs ayına kadar 94 bin 585’i erkek, 84 bin 47’si kadın olmak üzere toplam 178 bin 632 kişiye girişimcilik eğitimi aldı. İŞKUR, bu eğitimlerle birçok işsizin kendi işini kurmasını sağladı.

– Kursiyerin sigortası da İŞKUR’dan

Programa bu yıl en fazla İstanbul, İzmir, Denizli, Malatya ve Manisa’dan başvuru yapıldı.

Sınıf içi eğitim ve atölye çalışmaları olmak üzere toplam 70 saat süren temel seviye girişimcilik eğitiminde katılımcıların zaruri gideri, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanıyor.

Kurslara İŞKUR kayıtlı, 18 yaşını tamamlamış, girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış kişiler başvurabiliyor.

AA
Kamupersoneli.net