Ekonomi

İsmet Yılmaz: "800 Bin Evladımıza İş Kapısı Açılacak"

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu kadar sıkıntıya rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor.” dedi.


Yılmaz, Sivas’ın Hafik ilçesinde belediye tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Bakan Yılmaz’ı Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Mithat İlhan, ilçe protokolü ve vatandaşlar karşıladı.

Türkiye için büyük hizmetler yaptıklarını aktaran Yılmaz, “Yaklaşık 14 yıllık süre içerisinde bu millete çok büyük hizmetler yaptık. Ama bu millette bizim verdiğimiz hizmetten çok daha büyük desteği bize verdi. Bunun için biz bu millete sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz son 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüdük. Gelişmekte olan ülkeler arasında 5. sıradayız. Bu kadar sıkıntıya rağmen Irak, Suriye, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan’ı düşünün, sıkıntı var. Ama bütün bu sıkıntılara rağmen siz 4 çeyrekte yüzde 4.8 büyüyorsanız bu rakama hiçbir Avrupa ülkesi ve gelişmekte olan ülkeler erişemezse hamd olsun iyi bir noktada ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılmaz, ülkedeki büyümenin şifresi ve anahtarının güven ve istikrar olduğuna değinen Yılmaz,şöyle devam etti:

“Bu aziz millet güven ve istikrarı tercih etti. Bunun neticesi bu millete hizmet olarak döndü. Büyüme olunca ne oluyor. Büyüme olunca evlatlarımıza iş oluyor. Çünkü en büyük ihtiyacımız yeni istihdam kapıları açabilmek, yeni fabrikaları kurabilmek. İşte bu büyüme yaklaşık son bir yıl içerisinde 800 bin insanımıza iş sağladık. Yeter mi? Yetmez. Daha hala da ben de görüyorum. Yine de işsiz insanımız var. Onları işe kavuşturmamız lazım. Allah nasip ederse iyi bir yolda devam ediyoruz. Yani Türkiye’nin geleceğinden umutluyuz. Neden umutluyuz. Çünkü biz bu aziz millete güveniyoruz.” 

Eğitimde yapılan hizmetlere de değinen Bakan Yılmaz, hükumet olarak gerçekten çok güzel şeyler yaptıklarını söyledi.



– “Bu yılın ilk çeyreğinde 4.8 büyüdük”



Yılmaz, Hafik’teki programının ardından Zara’da ve ilçeye bağlı Nasır Köyünde bayramlaşma programına katıldı.

Programın ardından vatandaşlara hitap eden Yılmaz, seçim dönemlerinde ülkelerin büyüyemeyeceğini ve yerinde sayacağını işaret etti.

Yılmaz, Türkiye geçen yıl iki seçim yapmasına rağmen yüzde 4 büyüdüğü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu ne demektir? ilave 800 bin evladımıza iş kapısının açılması demektir. Bu yılın ilk çeyreğinde 4.8 büyüdük. Avrupa’da büyüyen böyle hiç bir ülke yok. Bu millet doğru yerde durdu doğru yeri destekledi. Sizin güvendiklerinize, sizin vekalet verdiklerinize hakkıyla çalışarak, ateş çemberine rağmen Suriye, Irak, Yemen, Sudan, Somali, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sıkıntıya bakın. Eğer dört tarafınız sizde bu ateş çemberiyle çevrilmişse, sizde mümkün olduğunca bu ateşin etkilerini Türkiye’ye en az zararla atlatmak için çalışıyorsanız. İnanınki çok büyük şeyler yapılıyor. İstiyoruz ki bu bayrak inmesin, ezanlar dinmesin, bu vatan bölünmesin diyoruz. Bu aziz millet bayrağına, dinine, ezanına sahip çıktığı sürece bu bayrak inmez, bu ezan dinmez, bu vatan bölünmez ve şehitlerde ölmez diyoruz.”

Yılmaz’a Nasır Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Yıldırım, petek bal hediye etti.

Daha sonra İmranlı ilçesine bağlı Türkeşlik Köyü’ne geçen Yılmaz, burada düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

AA
Kamupersoneli.net