Ekonomi

Japonya 200 Bin Yabancı İşçi Alıyor

Japonya 200 Bin Yabancı İşçi Alıyor

Sürekli ve erken yaşlanan nüfusu nedeniyle işgücü tarafında problemler yaşayan Japonya, oldukça önemli bir adım gerçekleştirerek adından söz ettiriyor. İşgücüne destek sağlamak amacıyla alacağı 200 bin yabancı işçi ile gündeme gelen Japonya’ nın işgücü ilanına başvuracaklar için vize imkanını ve ilgili kotalarını da arttıracağı ifade ediliyor.

Dünya’ nın en güçlü ekonomilerinden birisi olarak 3.sırada yer alan Japonya’ nın şuanda çalışmakta olan yabancı işçi sayısı 190 bin olarak aktarılmaktadır. Bu bağlamda, Japonya’ nın yakın tarihte bu sayıyı epey katlayacağı ve işgücüne yeni destekler sağlayacağı düşünülmektedir.

Turiste vize yok, çalışmak için mutlaka vize gerekiyor.

Japonya’ da çalışmayı düşünenler için bir açıklama yapmak gerekirse, iş başvurusundan önce mutlaka vizenin alınmış olması gerektiğini aktaralım. Hükümetin bu noktada yeni bir vize politikası düzenlemesi getireceği de beklenmektedir.

Japonya 200 bin işçi alımı hangi meslek gruplarına yönelik yapılacak?

Japonya turizminin popülerlik kazanması ve Japon halkının turizme karşı bakış açısı değimeye başlamasından dolayı, alımların Turizm sektörü yoğunluğunda gerçekleşeceği ifade ediliyor. Turizm çalışanı olarak yapılacak işçi alımlarını kamupersoneli.net olarak takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız.

Başvurular Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne veya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA