Ekonomi

Kaçak Elektrik Bedeli Vatandaşın Faturalarına Yansıtılmasın

Kaçak Elektrik Bedeli Faturalardan Tahsil Edilmesin Teklifi Meclise Geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan tarafından Meclise verilen kanun teklifinin genel gerekçesi ;


CHP Kanun Teklifinin Gerekçesi

Ülkemizde enerji maliyetleri, gerek hanelerde, gerekse işletmelerde son derece yüksek bir kalemi bulmaktadır. Hanehalkları ile işletmelerin bütçelerinden enerjiye ayırdıkları yüksek pay, yapılması gereken tasarruf ve yatırımları kısmakta, maliyetleri ve masrafları arttırmakta, zaten pahalı olan enerji bedeli, bir de kayıp / kaçak ve sayaç okuma bedeli, parakende hizmet satış bedeli ve iletim bedeli adı altında çok daha fazla artmaktadır.

Kanun Teklifiyle Kamuoyunda Yıllardır Tepki Çeken Ek Yük Hafifletilmektedir

Kanun teklifiyle, birbiriyle bağlantılı kanunlarda enerji maliyetlerini arttıran düzenlemelere ilişkin değişiklikller öngörülmekte; gerek üretim alanlarında gerekse hanelerde elektrik faturalarına yanısıtılan ve kamuoyunda yıllardır tepki çeken ek yükler hafifletilmektedir.  Kanun teklifinin özeti bu şekilde. Söz konusu kanun teklifiyle birlikte yıllardır vatandaşın tepki gösterdiği kaçak ve sayaç okuma bedeliyle birlikte parakende hizmet satış bedeli ve iletim bedelinin faturalardan tahsil edilmemesi amaçlanıyor.  Teklif meclisten onay alırsa kayıp / kaçak bedeli ve söz konusu diğer ek bedeller vatandaştan artık tahsil edilemeyecek.

Kamu Haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve tüm haberlerden her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara