Ekonomi

Kamu Personellerine İndirimli Elektrik Müjdesi !

İNDİRİMLİ ELEKTRİK

CK Akdeniz Elektrik tarafından “Enerjim Kamu” isimli Türkiye genelinde uygulanacak bir tarife başlatıldı. Bilindiği gibi CK Akdeniz Elektrik Antalya, Burdur ve Isparta illeri başta olmak üzere Türkiye geneli 81 ilde elektrik satış hizmeti vermektedir. CK Akdeniz Elektrik’in yeni tarifesi ‘Enerjim Kamu’, sektörde kamu personeline sunulan ilk ve tek tarife olma özelliğini taşıyor.

Konu ile ilgili olarak çıkarılan tarifeden aylık elektrik faturası ortalama 82 TL ve üzerinde olan kamu çalışanı ya da kamu emeklilerinin yararlanacak. Çıkarılan yeni tarifede ulusal elektriğin birim fiyatı üzerinden yüzde 5 indirim yapılıyor. Ayrıca bu tarifeden kamu personellerinin yanı sıra serbest tüketici hakkı olan personelin 3 yakını da yararlanabiliyor.

Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre Türkiye’deki kamu personeli sayısı biliniyor. Türkiye genelinde emekli kamu personeli dışındaki kamu çalışanlarının sayısı 3,3 milyon kişiyi buluyor. Bu kapsamda serbest tüketici hakkı olan her kamu personeli ve kamu emeklisinin yanı sıra şartları taşıyan kamu personellerinin 3 yakını da indirimli elektrik kullanabilecek.

YARARLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli tarifeden yararlanmak için neler yapılması gerektiğini şöyle açıkladı;

“Bu alanda bir eksik olduğunu görerek çalışan ve emekli ayrımı yapmaksızın tüm kamu personelini kapsayan ‘Enerjim Kamu’ tarifesini çıkardık. Abonelerimizin farklı beklentilerine yanıt vermek, sektörde ilklere imza atmak bizi mutlu ediyor. Enerjim Kamu tarifesine geçmek isteyenlerin serbest tüketici şartlarını taşımaları ve kamu personel kimliğini ibraz etmeleri gerekiyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA