Ekonomi

Katma Değer Vergisi İade Ediliyor

 Söz konusu değişiklik gereği, mükelleflerin hazineye aktarılmış vergilerinin indirim hesaplarına alınmasına karar verildi. Böylece gereği olmayan tarhiyatlar engellenecek ve fazla ödenen vergi indirim yoluyla geri iade edilecek.

 
Gerçekleşen değişiklikten önce ithalat yapılırken ortaya çıkan ve sorumlu olan kişi tarafından ödenen Katma Değer Vergileri Hazineye geçiyordu. Ödenen bu KDV’lerin ithalat matrahında oluşan azalmalar  ile birlikte indirim hesaplarından çıkarılması gerekiyor ve mükelleflerin yetkisiyle tarhiyat yapılıyor ve fazla ödenen vergi iade ediliyordu. Yapılan düzenleme ile birlikte mükelleflerin ödediği vergiler direk hazineye alınan vergilerin indirim hesapları içerisinde yer almasına karar verildi. Böylece mükelleflerin gereksiz tarhiyatları önlenerek fazla ödenen vergiler indirim yoluyla hesaplanarak iade edilecek.,
 
Mükellefler tarafından Hazineye intikal etmiş olan verginin indirim hesaplarına alınmasına izin verilerek, hem mükellefler nezdinde gereksiz tarhiyatlar önlenecek, hem de fazla ödenen verginin iadesi, indirim yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, ekonomi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara