Ekonomi

KOSGEB'den Yeniden Kredi Desteği Sağlanacak Mı?

KOSGEB tarafından binlerce genç girişimciye ve KOBİ’ye faizsiz kredi desteği verildi. Konu ile ilgili olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından faiz desteği sağlanan krediler ile Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sağlanan kredilere hem talebin hem de bankaların kredi verme iştahının güçlü şekilde devam ettiğini bildirmişti.

KOSGEB kredi desteklerine yüz binlerce genç girişimci ve KOBİ başvuru yapmıştı ve rekor sayıda kredi kullandırılmıştı. KOSGEB sıfır faizli destek kredisi başvuruları başlayıp bittikten sonra ödemeler başladı. Bu ödemeler başladığında KOSGEB tarafından 15 gün içinde 64 binin üzerinde işletmeye kredi desteği sağlandı.

YENİDEN KOSGEB DESTEĞİ VERİLECEK Mİ?

KOSGEB kredileri işletmeleri rahatlattı ve genç girişimcilerin önünü açtı. Bu kapsamda vatandaşlar KOSGEB tarafından yeni destek verilip verilmeyeceğine ilişkin araştırmalarına başladılar. 

KOSGEB tarafından sıfır faizli destek kredisi verilmesine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak KOBİ’lere ve genç girişimcilere destek verilmesine ilişkin bir gelişme olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA