Ekonomi

KOSGEB Faizsiz 50 Bin TL Kredi Başvuruları Başlıyor ! ( Başvurular Nasıl Yapılacak ? )

 Bilindiği üzere KOSGEB teşvik hareketlerine devam ediyor. KOSGEB tarafından birçok eve iş ve aşın girebilmesi için teşvik veriliyor. KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veriliyor. Bu desteklerden yararlanmak için başvuru sahibinin girişimcilik eğitimi alması gerekmektedir. KOSGEB karşılıksız kredi başvurusunda bulunan aday 32 saat ücretsiz girişimcilik eğitimi aldığı takdirde teşvik ücreti almaya hak kazanıyor. 

Başvurular Nasıl Yapılacak ?

KOSGEB karşılıksız 50 bin TL kredi imkanından yararlanmak için öncelik olarak KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak gerekmektedir. Daha sonra KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran vatandaşlar KOBİ giriş sayfasına giderek söz konusu işletme ile ilgili tüm alanları doldurarak sayfaların çıktısını alacaklardır. Bu çıktılar ile başvuru yapan vatandaş KOSGEB müdürlüklerine gerekli evrakları teslim edip başvuruyu gerçekleştirmiş olacaksınız. 

KOSGEB Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ? 

KOSGEB karşılıksız 50 bin TL kredi başvuruları 19 Aralık 2016 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecektir. 

KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredi ilk 12 ay ödenmeyecek, 36 ay vadeli şekilde ödenecek olan kredi 3 er aylık ödemeler şeklinde gerçekleştirilecek.