Ekonomi

KOSGEB Tarafından 15 Günde Rekor Sayıda İşletmeye Kredi Kullandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından faiz desteği sağlanan krediler ile Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sağlanan kredilere hem talebin hem de bankaların kredi verme iştahının güçlü şekilde devam ettiğini bildirdi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, TBB’ye gelen başvurularda faiz ödemeleri KOSGEB tarafından sağlanan kredilere bankaların ilgisinin az olduğu veya süreçlerin yavaş işlediği hakkındaki yorumların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

64 BİNİN ÜZERİNDE İŞLETMEYE KREDİ KULLANDIRILDI

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, KOSGEB tarafından faiz desteği sağlanan krediler için Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi, Halkbank, Vakıfbank, Finansbank ve Denizbank’ın aracılık yapacağını ifade etti. 

Ayrıca Başkan Aydın kredi kullandırma işlemlerinin Mart ayının ikinci haftasında başladığını ifade etti. Hüseyin Aydın son 15 günde 64 binin üzerinde işletmeye kredi kullandırıldığını bildirdi. Ayrıca Aydın, inceleme aşamasında olan 40 bine yakın dosyaya ilişkin kararın da kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bankalar ile kredi görüşmesine başlayan 191 bin işletme bulunduğunu belirti ve şu ifadeleri kullandı;

“Sektörümüzde çok iyi niyetli bir yaklaşım ve çaba var. Bankalarımıza ve ilgili kurumlarımıza karşı anlayışlı olalım. Ekonomik olarak faaliyetini sürdürme imkanı olan müşterilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA