Ekonomi

Kredi Borcu Olanlara Kolaylık Sağlanacak

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, kredilere ve borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak borç yapılanmasını değerlendirdi.

Yapılması planlanan düzenlemeler ve imkânların getirdiği esnekliklerin en üst seviyede kullanılacağı ve borçlarını ödemeye niyetli olan ayrıca ek süreye ihtiyaç duyan müşterilere gerekli kolaylıkların detaylı olarak sağlandığını vurguladı. Küresel ekonomik ve bölgesel siyasi gelişmelerin de altında kalan etkiyle beraber ekonomik faaliyetler içerisinde sık aralıklarla iniş ve çıkışlar yaşanabildiğini belirten Aydın’ın önlemlerin proaktif bir yaklaşımla ele alınmasına dair ortaya çıkacak çözümülere çok önemli katkılar sağlayabileceğini ifade etti.

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikteki bulunan değişikliğin 27 Eylül 2016 tarihiyle beraber yürürlüğe girdiğini hatırlatan Hüseyin Aydın, “Yeni düzenlemeyle bireysel kredilerin yeniden yapılandırılması daha da kolaylaştı. Üyelerimizden toplanan istatistiklere göre, Ekim-Aralık 2016 döneminde 562 bin kişinin 2,4 milyar TL kredi kartı borcu yapılandırılmıştır. Aynı dönemde 456 bin kişinin ise 6,4 milyar TL tutarındaki tüketici kredisinin yapılandırıldığını görüyoruz. Yeniden yapılandırmalarda vade; kredi kartlarında 23, tüketici kredilerinde ise 37 ay olarak gerçekleşti” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca yapılan düzenlemelerle önceki uygulamalar içerisinde kredi kartı açık kalmak kaydıyla, kredi kartı borçlarında yapılandırma 12 ay ile sınırlı olduğu biliniyordu. Tüketici kredilerinde ise 24 ay vade ile yapılandırma yapıldığı bilinmekteydi.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. İşverenler icralık borclardan dolayı işe almıyor veya borc olduğunu söylemezsen ayzı geldiğinde birkça a sonra çıkış veriyor, düzenleme yapılmış ama ne faydası var; iş olmadıktan sonra nasıl borç edilnilecek , nasıl hayat idame ettirilecek; bir zamandan sonra insanlar farklı eğilimnler içinde olaibliyor; o bakımdan bunlarında yetkililer tarafından acilen çözümlemesi gerek. BORÇTAN DOLAYI İŞTEN ÇIKARMALAR VEYA ALMAMALAR YASAKLANMALI YAPTIRIM UYGULANMALI Kİ HEM İŞSİZLİĞE KATKI OLSUN HEM EKONOMİYE FAYDASI OLSUN HEM DE FARKLI EĞİLİMLER İÇİNDE OLMASIN İNSANLAR bunun gündeme getirilmesi gerek ÇOK ÖNEMLİ …