Ekonomi

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat ! Müjdeli Haber Geldi

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi kartları konusunda, “Gecikmeye düşen alacaklarla ilgili yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.


Mehmet Ali Akben, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, vatandaşların ödeme şartlarını daha da rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısını artıracaklarına yönelik açıklamaları ile ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Hem tüketici kredileri hem de kredi kartları tarafında çalışma yaptıklarını belirten Akben, konunun Finansal İstikrar Komitesi’nde de (FİK) tartışıldığını ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındığını söyledi. 

Her iki konuda da ödemelerin esnetilebilmesi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Akben, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Detaylı çalışma en kısa sürede tamamlanacak.” diye konuştu. 

Akben, çalışmaları bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini, ilgili tüm tarafların görüşü alınarak konuyu neticelendireceklerini bildirdi. 

BDDK Başkanı Akben, kredi kartları konusunda da, “Gecikmeye düşen alacaklarla ilgili de yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 3 bankaya borcum var zaten işsizim taksit olsa ne olacak sanki yine ödeyemem.bir kere mahsus af milleti ne olacak sanki bu millet canını ortaya koydu…

  2. İnternetten dolandirildik bir dünya borç var icra geldi maaşa bir dünyada faiz ne olur güZel bir düzenleme yapinn taksit sayisi artsin kredilerin

  3. Yuksek faizle yapilandirma yapilan kredi borclarini ve musteri bilgisi olmadan limit yukselten borclar silinsin vadeyi uzatmak bankalari kazandiriyor ana borc faizsiz takside bolunsun

  4. 15 GÜN OLDU HALA BİR SES YOK NE ZAMAN OLACAK BU ACİKLAMA vatandaş BEKLİYOR.. BİR YETKİLİ ÇIKSIN ACIKLASIN ARTIK

  5. Evet bir af bir düzen gelecekse,ana parayı uzun vadede ufak ufak ödemek daha rahatlatıcı ve güzel olur.Hayırlısı.

  6. Hadi mübarek Bayram öncesi müjdeli bir haber verin de vatandaş sevinsin!

  7. Devletimizin milletimize bu konuda yardımcı olacağına şüphem yok Allah devletimize zeval ziyan vermesin

  8. İyi haberleri bekliyoruz inşAllah, faizi silip ana parayı taksitlendirmeleri çok güzel olur ama bu işi de çok kısa bir zamanda sonuca bağlarlar ise iyi olacak

  9. Avukatlık olmuş bir kredi kartı borcum var en son çok cüzi bir rakam kalmıştı fakat bir yıldır ödeyemedim öğrenciyim yapılandırma yapsalar da ödesem bende rahat bir nefes akşam şu borçtan kurtulup nolur yani yapılandırma yapıp kolaylık sağlasalar:((İnşAllah beklediğimiz gibi bir cevap gelir, ödemede kolaylık sağlarlar .

  10. para mesele olursa Akp den medet mi bekliyorsunuz. millet borcunu ödemek istiyor çıksın RTE 2 kelime iş tamam ama millet sürünsün umurundami hiçbirinin.kredi kartı icralik, tüketici kredisini 4 aydır ödeyemedim banka arıyor öldürecek gibi tavırla öde yoksa avukata veririm tehdit alın ulan canımı başka neyi ni alacaksınız dön bile kalmadı kıcımızda 14 senedir. 3 çocuk okut yedir için ev kira aa böyle düzeninde yaşamanında..

  11. Şu kredi kartı borcunu bi ödeyip bitire bilseydim başka birşey istemiyorum .. Hükümetimiz bu konuda ki çalışmalarını bir an önce sonuclandirsa da bizde artık geceleri rahat uyuya bilsek .

  12. Slm 4 kredikartim vardı hepsinin çok cüzzi rakam borçları var hastalandı kalp ameliyatı oldum ödüyemedim 9 yılı geçti 200 tl bi borç 3bin olmuş faiziyle zaman aşımı olmuş ne siliniyor nede ana para yi avukatlar ödeme mi kabul ediyorlar nekadar yaşa çıkarsa bu özel seçilmiş tefeci kılıklı avukatlar kanunu tanımıyorlar devamlı baskıcı sistemle biz vatandaşlara hakaret ediyorlar kanun temsilcileri virüs mikrobu avukatlara birileri dur demicekmi bize psikolojik baskı yapıp hakaret ediyorlar avukatlar her hakaret edince suç olmuyor biz cevap verince suç bu adil mi kanunları hiçe sayan avukatları nereye şikayet edicem bu kanunlar nekadar doğru vatandaş la alay mi ediliyor saygılar