Ekonomi

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olan Vatandaş BDDK'dan Düzenleme İstiyor

Kredi kartı ve kredi borçlarının yapılandırılması ile ilgili düzenlemeden sonra bankaların yapılandırma işlemlerine başlaması sonrasında bir çok vatandaş mağdur olduklarını dile getirmeye başladı. Çünkü yapılan düzenlemede talep eden herkesin borcunun yapılandırılması ön görülüyor fakat hangi faiz tutarı üzerinden bunun yapılacağının net bir sınırı yok.

Bankaların insafına bırakılan bu düzenleme ile birlikte %1,30 seviyelerinde faizle kredi çeken bir vatandaş yapılandırmak için bankaya başvuruda bulunduğunda %1,80 civarında faiz oranları ile karşılaşabiliyor. İşin içerisine vadenin artması da girince borç katlanarak büyüyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomi koordinasyon kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama milyonlarca vatandaş tarafından memnuniyetle karşılanmış ve müjdeli haberi sizlerle ilk duyuran sitelerden birisi biz olmuştuk.

Fakat durum biraz karışık çıktı. BDDK’nın kredi kartı ve kredi borcu yapılandırmaları konusunda faiz kararını bankalara bırakması tepkilere neden oldu. Vatandaş kredi çektiği faiz tutarı üzerinden yapılandırma yapılmasından yana. Bankalar ise nasıl daha fazla para kazanabilirim düşüncesinde. Hal böyle olunca müjde mi verdik? diye kendi kendimize sorar olduk…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA