Ekonomi

Kurban Bayramı İçin Kredi Çekmek İsteyenler Dikkat !

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ve bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle bankalar adeta birbirleriyle yarışırcasına bayram kredisi kampanyaları başlattılar. 

Kurban Bayramı’nda kredi çekerek kurban kesmeyi düşünenlerin yanı sıra, bayram tatilinde memleketine ya da tatil beldesine gitmeyi planlayan vatandaş da kredi çekmeyi düşünür oldu. Durum böyle olunca bankalar ard arda bayram kredisi kampanyaları başlattı. Kimi banka masrafsız bayram kredisi sundu, kimi banka son derece düşük faiz oranlarıyla kredi seçeneği sundu. 

Vatandaşın cazip gelen banka kredilerine yönelmesi durumuyla alakalı, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, vatandaşı uyardı. Şahin açıklamalarında, bankaların kampanyalı kredi sunmalarının kendileri için olumlu, tüketici içinse olumsuz olduğunu belirtti .

Şahin: ”Bankalar kısa süreli ilişkileri sevmedikleri için uzun vadeli kredi yarışına girerler bu zamanlarda. Bu zamanlar bizim için çok kısa bir an, banka için aylar, hatta yıllar sürebilecek ilişkinin başlangıcıdır. 9 günlük bayram tatilinde rahat edeceğiz diye bankalarla 12 aydan başlayan ilişkiler başlatıyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor.”ifadelerine yer verdi.

Bankaların kredi reklamları yapmaları vatandaşa krediyi cazip gibi gösterse de sonradan ödeneceği unutulmayarak fuzuli şeyler için kredi çekilmemelidir.

Kamupersoneli.net