Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan Gecikme Faizi Açıklaması !

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere toplandı. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen yapılandırma kanun teklifi AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın imzasını taşıyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamasında gecikme faizi hesaplaması hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın konu ile ilgili olarak açıklamaları şöyle oldu;

“FARKLILIKLAR YAPTIK”

“Teklif ile yapılan düzenlemede, kesinleşmiş alacakların aslından herhangi bir şekilde vazgeçilmemektedir. Yapılandırmada 6736 sayılı Kanun’la getirilen esaslar aynen korunmuştur. Yani alacak asıllarından vazgeçmiyoruz. Alacak asıllarına uygulanan gecikme zammı, gecikme faizi gibi alacaklar yerine Yİ-ÜFE oranlarını esas alarak alacağı yeniden yapılandırıyoruz. Ancak yeni yapılandırma yasasında, bir öncekine göre gecikme faizinin hesaplanmasında bir farklılık yaptık. 2016 Kasım ve Aralık ayları ile 2017 Ocak, Şubat ve Mart ayları için, bu aylarda gerçekleşen Yİ-ÜFE oranları yerine, 2016 Temmuz ile Ekim aylarında gerçekleşen Yİ-ÜFE oranlarının ortalamasını esas aldık. Aynı ortalamayı kanunun yayımlanacağı tarihe kadar geçecek süreye de uygulamayı öngördük.”

Kamupersoneli.net – ANKARA