Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan "2016 Memur Zammı" Açıklaması Geldi

Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğiyle alakalı “tebliğ düzenlemesinin yeni hiç bir yanı yoktur” dedi. Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Meslek Komiteleri ortak toplantısının ardından basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.


Vergisini Ödeyen İçin de Ödemeyen İçinde Geçerli Bir Kural

Bir basın mensubunun GİB tarafından yayımlanan tebliğle ilgili soru sorması üzerine , Maliye Bakanı “Yapılan düzenlemenin hiçbir yeni tarafı yok. Mevcut kanunlar çerçevesinde zaman aşımı süresiyle ilgili yapılan bir açıklamadır. Dolayısıyla bugün vergi borçlarının 5 yıl içerisinde, biz ona ‘tahsilat zaman aşımı’ diyoruz, bu konuya açıklık getiren, uygulamayı yönlendiren bir tebliğ… Dolayısıyla o tebliğ düzenlemesinin yeni getirdiği hiçbir yanı yoktur. Vergisini ödeyen için de ödemeyen için de geçerli bir kural.” Dedi.

Memur Maaşlarında Önemli Artışlar Yaptık

Memurların gelir vergisi dilimiyle ilgili beklentileriyle ilgili gelen bir soruya, Naci Ağbal “2016 memur maaşlarında önemli artışlar yaptık. Dolayısıyla inşallah memurlarımızın sosyoekonomik durumları Ak Parti Hükümetleri döneminde her zaman iyi olmuştur. Yaptığımız düzenleme 2016 yılında enflasyonun üzerinde bir düzenleme olacaktır. Dolayısıyla 2016 yılında memur maaşları enflasyonun üzerinde artacaktır. Gelir vergisiyle ilgili bir düzenlememiz yok.” şeklinde cevap verdi. Gelir Vergisi ile ilgili herhangi bir düzenleme olmayacağını Sn. Naci Ağbal diğer açıklamalarında da sık sık dile getirmişti. 

Kamu haberleri, memur haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamu haberlerinin doğru ve tarafsız sesi kamupersoneli.net adresinde…

Kamupersoneli.net | Ankara