Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Vergi Yapılandırması Açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir programda referandum gündemine ve ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal vergi borçlarının yapılandırılması konusuna da değinirken konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

” MAYIS AYI İÇERİSİNDE”

“Planımız, inşallah 16 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde Meclise yasa tasarısını göndereceğiz. Yasanın hızlı bir şekilde görüşülmesi ve kabul edilmesi halinde mayıs ayı içerisinde başvuruları alırız ve ondan sonra da ödemeler başlar. Aynı şekilde önceki yeniden yapılandırma kanununda olduğu gibi 36 aya kadar taksitlendirme imkanı olacak. ‘Ben borcumu peşin ödemek istiyorum’ diyen vatandaşımıza aynı şekilde peşin ödeme indirimi olacak ve vatandaşlarımız burada seçeneklerden hangisini istiyorsa 6 ay, 9 ay onları seçebilecekler. Burada 2016’daki yapılandırmaya müracaat etmemiş vatandaşlarımız için de bir şans veriyoruz.”

”HİÇBİR ŞEYİ AFFETMİYORUZ”

Önceki kanundaki gibi matrah artırımı, vergi incelemelerine bağlı ihtilafların giderilmesi konuları olmayacağını vurgulayan Bakan Ağbal sözlerine şu şekilde devam etti. “Sadece ve sadece borçların yeniden yapılandırması olacak. Burada hiçbir şeyi affetmiyoruz. Bir kuruş vergi alacağını, hiçbir şekilde almama şeklinde bir düzenleme yapmıyoruz. Vatandaşlarımıza mevcut borçlarını bir kuruş azaltmadan taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Kafaları karıştıran, bile bile birtakım yanlış açıklamalar yapılıyor, buna da üzülüyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA