Ekonomi

Maliye Bakanı'ndan 'Dürüst Olan Kazanır !' Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi mükelleflerinin yüzünü güldürecek önemli açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı, geçmişteki vergi borçlarını düzenli ödeyen kişilerin son 3 senesine bakılacağını herhangi bir ödeme sorunu görülmeyenlerde vergi oranında indirime gidileceğini belirtti. 

 Ağbal: “Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız, vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılda karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki; ‘ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.’ Oran indirimine gideceğiz” dedi.

Naci Ağbal, söz konusu sistem ile birlikte mükelleflerin vergi uyumuna daha çok önem vereceğini ve vergi kaçırma girişiminde bulunmayan mükelleflerin bu yöntemle ödüllendirilmiş olacağını belirtti.
Naci Ağbal konu ile ilgili: “İnanıyorum ki böyle bir sistemde mükelleflerimiz gönüllü vergi uyumuna daha çok önem verecekler. Ayrıca dürüst mükelleflerimiz de bu şekilde ödüllendirilmiş olacak.İyi niyetli mükellefe Maliye olarak elimizi ne kadar uzatır da gönüllü uyumunu artırırsak, devletin topladığı vergiler artar”

DETAYLAR GELECEK…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA