Ekonomi

Memur Sen Hükümetin Zam Teklifine Yanıtını Verdi !

MEMUR SEN’DEN YANIT

Memur zamları için toplu sözleşme görüşmelerinin son günü geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak zammı açıkladı. Memur Sen hükümetin zam teklifine yanıt veriyor.

Memur Sen Hükümetin zam teklifine ret yanıtını verdi. 

Ali Yalçın’ın Açıklamaları

4. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin başlangıcından bu yana 21 gün geçti ve an itibariyle, müzakere aşaması için son 8 saatlik dilimdeyiz.

Geldiğimiz aşama itibariyle; Önümüzdeki 8 saat, Türkiye’yi rahatlatacak, kamu görevlileri açısından huzur ve mutluluk eşiği oluşturacak ve her iki tarafça gönül rahatlığıyla imza altına alınacak toplu sözleşme metni yazmak için yeterli bir zamandır.

14 Ağustos itibariyle Kamu İşveren Heyeti tarafından bize sunulan 3+3+3+3 şeklindeki teklifi, kesin bir dille müzakere edilemez bulmuş ve bunu açık bir dille ifade etmiştik.

Bugün Kamu İşveren Heyeti tarafından bize iletilen 2018 yılı 3,5+3,5 ve 2019 yılı için 4+5 teklifleri, makul ve makbul olana doğru yaklaşma noktasında önemli bir adımdır. Fakat yeterli ve ikna edici değildir.

Ayrıntılar geldikçe ziyaretçilerimizle paylaşacağız…

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu sözleşme masasında taseronlarla ilgili ne kararı alındı. Hani hukumetimizin sözü senetti ya ondan soruyorum. Hani Onlar konuşur Ak parti yapardı ya ondan soruyorum.
    Saygılar