Ekonomi

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ankete katılan ekonomistlerin yarısı, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) 25 baz puanlık artış öngörürken, yarısı değişiklik beklemiyor.

AA Finans’ın, TCMB’nin 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 22 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin 12’si yüzde 7,50 olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) 25 baz puan artış olacağını, 10 ekonomist ise faizlerin sabit tutulacağını öngörüyor.

Ekonomistlerin tamamı yüzde 8,25 olan marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) ve yüzde 7,25 olan borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik beklemiyor.

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarını sabit tutmuştu.

“Manipülatif yayınları kınıyorum”

Bu arada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu belirterek, “Sürekli olarak faizi arttır hem de radikal arttır şeklinde baskı altına alan manipülatif yayınları kınıyorum” dedi.

Gedikli Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Tarih tekerrür etmesin! 2008 Durmuş Yılmaz,2014 Erdem Başçı faiz arttırmaları için yapılan algı operasyonları içerden ve dışardan yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde oynanan oyunlara15 Temmuz’dan sonra Kİ süreçte ekonomik yoldan devam eden FETÖ maşalarına pabuç bırakmayız” ifadelerine yer verdi. 

Kamupersoneli.net – AA