Ekonomi

Milyonlarca Gence Yeni İş Fırsatı: Esnek Çalışma !

ESNEK ÇALIŞMA

İstihdam seferberliği tüm hızıyla sürerken, uzaktan çalışma, geçici işler de gençler için umut kapısı oldu. Hükümet, sendikaların ‘güvencesi’ olmadığı için sıkça eleştirdiği esnek, uzaktan çalışma konusundaki hukuki boşlukları doldurmak için kolları sıvadı.

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sendikaların tutucu olduğunu anımsattı. Ayrıca Bakan Müezzinoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu yüzyılda esnek, uzaktan çalışma, 24 saatin dinamiklerine uygun çalışma şekli. Önümüzdeki dönemde istihdama esnek çalışmanın ciddi katkısı olacaktır. Belirli kalıpların içinde kalarak değil çalışanların haklarını koruyabilen bir yapı oluşturulması önemli. Bu konuda bir iki maddelik bir yasal düzenlememiz var.”

ESNEK ÇALIŞMADA DÜNYA ÖRNEKLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre esnek çalışma konusunda dünya örneklerine dikkat çekerek, bu konuda sendikalardan cesur adımlar beklediklerini söyledi. Ayrıca Bakan Müezzinoğlu şu açıklamada bulundu;

“Almanya’da 2.5 milyon, İngiltere’de 4.2 milyon, Amerika’da 9.5-10 milyon kişi bu kapsamda çalışıyor. Dolayısıyla buna sahip çıkmamız lazım. Sendikalar, çalışanın haklarını nasıl koruruz, güvenceye alırız bu konuda yardımcı olsunlar. Bütün çalışanları aynı kalıp içinde düşünürsek dünyayla yarışamayız. Artık hayatın dinamikleri onu aştı.”

YÖNETMELİK 1 AY İÇİNDE ÇIKACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu esnek çalışma hakkındaki yönetmeliğin 1 ay içinde çıkacağını söyleyerek yasal düzenlemeleri de eylül-ekim gibi çıkaracaklarını ifade etti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ne gibi işler yapılacak ben anlamadım bu haberi biri açıklayabilir mi

  2. Peki işsizlik oranı kaç oldu bu istihdam seferberliği saonicunda.
    Ben henüz değişik rakamlar görmedim