Ekonomi

Mobil Bankacılık Müşterileri Hedef Durumunda

Mobil Bankacılık Müşterilerinin ele geçirilmesi amacı ile yurt dışında sakıncalı bir yazılım üretildi.

Mobil Bankacılık Müşterilerini sahte hesaplara yönlendiren yapılmış olan sakıncalı yazılım Türkiye , Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde bulunan 20 bankanın müşterileri hedef içerisinde bulunmaktalar. ESET güvenlik araştırmacısı Lukas Stefanko şirketinin  virüs laboratuvarında yapılan çalışmalar sonucunda sakıncalı yazılım ( virüs ) tespit edilmiştir. 

Yapılmış olan zararlı yazılım  Lukas Stefanko şirketi tarafından yapılmış olan açıklamaya göre ” Bu zararlı yazılım ( virüs ) ,SMS iletişimini izleme özelliği ile bankaların yapmış olduğu iki li kimlik doğruluma yöntemini devre dışı bırakabilmektedir.

Bu yazılımın içerisinde her bankanın sahte giriş ekranı bulunmaktadır. Mobil Bankacılık kullanan müşteri mobil banka ekranına giriş yaptığı zaman virüsün gönderdiği sahte ekran banka bilgilerini istiyor . Müşteri ise bu bilgileri girmediği durumda ekran kilitleniyor ve işlemlerini yapamıyor mecburen bu bilgileri girmek zorunda kalıyor. Bilgiler girildikten sonra kilit kalkıyor ancak müşteri hiç bir işlem yapamıyor çünkü artık hesap ele geçirilmiş durumdadır.

Zararlı yazılımın neden Türkiye ‘ yi seçtiği sorusunun cevabı ise ; Türkiye çok çabuk yeniliklere uyum sağlayabilmektedir. Türkiye ‘ de online ve mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı oldukça fazla ancak  bankaların güvenlik sistemleri çok güçlü ama malesef cihazlar için bunu demek doğru olmuyor çünkü dijital koruma refleksi zayıf bu nedenle bu yazılımı yapan kişiler sonuç alacaklarından emin olduğu için hedef Türkiye .

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu her gördüğünün yerden Flash Player uygulaması indirmeyin diyerek uyarıda buludu.

 Kamupersoneli.net