Ekonomi

Otomotiv Kredisine de Faiz İndirimi Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrasında, bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü. Otomotivciler de taşıt kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesini bekliyor.

Otomotiv sektöründe değerlendirmede bulunan temsilciler, taşıt kredilerindeki faizlerin düşürülmesinin otomotiv sektörünü hareketlendireceğini söylediler.

OYDER Yönetim Kurulu  Başkanı Alp Gülan, otomotiv satışlarında azalmalar olduğunu söyleyerek ekledi: “Özellikle temmuz ayında satışlar geçen yılın temmuz ayı satışlarının yüzde 30 altında kaldı. Buradaki düşüşü dengelemek için faiz indiriminin otomotiv sektörü için de son derece gerekli olduğunu düşünüyorum.” 

Gülan aynı zamanda,otomotiv satışlarının %58’inin kredi ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ise:  “Konut kredisi faizlerinde indirim kararı alınmasının ardından otomobil kredilerinde de bir indirim olması sektörü olumlu etkileyecektir. Kredi faiz oranlarına yansıyacak muhtemel düşüşlerle birlikte otomotiv sektörünün bir ivme yakalayacağını öngörüyorum. Faizlerin geri çekilmesiyle birlikte satışların kademeli olarak artış göstermesini bekliyorum.” dedi.

Kamupersoneli.net