Ekonomi

Palandöken: " Ticari Araçlar için ÖTV Müjdesi Bekliyoruz"

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçların ÖTV’siz yenilenmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirilmesini beklediklerini belirterek, “Eğer araç yenileme süresini 5 yıla yayarlarsa daha faydalı ve hakkaniyetli olacak. Üstelik otomobil fabrikaları yeterince araç üretebilecek.” ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ticari araçların ÖTV’siz değişimine yönelik hükümetin verdiği müjdeyi değerlendirdi.

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, kamyon, kamyonet ve özel halk otobüsünün 2016 yılı sonuna kadar ÖTV’siz yenileme müjdesinin hayata geçirilmesini beklediklerini aktaran Palandöken, “Araçlarımızın yenileme zamanı geldi. Eğer araç yenileme süresini 5 yıla yayarlarsa daha faydalı ve hakkaniyetli olacak. Üstelik otomobil fabrikaları yeterince araç üretebilecek.” dedi. 

ÖTV’siz araç yenileme hakkıyla yaklaşık 50 bin taksinin bu imkandan yararlanmasını beklediklerini kaydeden Palandöken, “Bu da yan sektörlerle beraber ekonomiye asgari 3 milyar liralık bir katkı sağlayacak. Bazı gelişmiş ülkelere gittiğimizde imrenerek baktığımız taksiler ülkemizde de yerli ve yabancı turistlerin hizmetinde olacak. Bu da ülkemizin imajına olumlu katkı sağlayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, şunları kaydetti:

“Aracını hurdaya ayırmak isteyenlere de ÖTV’siz araç yenileme hakkı verilerek esnafın aracını yenilemesi sağlanmalı. 2015 yılı itibarıyla 21 yaş ve üstünde kamyon, kamyonet, otobüs sayısı 540 bini geçmiş. Yeni düzenlemede 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine ve ÖTV’siz araçlarını yenilemesine imkan tanınmalıdır. Yenilendiği zaman ağır vasıta sektörü hareketlenecek, hurda ithalatı azalacak, devletin gelirleri azalmayacaktır.”  

Kamupersoneli.net | Ankara