Ekonomi

Ramazan Ayında Gıda Fiyatları Artacak Mı?

 Ramazan Ayı için artık çok kısa bir süre kaldı. Ramazan ayına 15 gün kala gıda fiyatlarında artış olup olmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi. Her sene gıda spekülatörleri tarafından ramazan ayında tavan yapan gıda fiyatlarında bu sene bir artış olup olmayacağı ise merak konusu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı et ve gıda fiyatlarında oluşabilecek ani zamlar için önceden önlemlerini aldı.


Sanayiciler ve üreticiler artışlar konusunda ikiye ayrıldılar. Üreticiler, tarım bakanlığı’nın politikalarının etkisiyle gıda fiyatlarının normal düzeyde gittiğin, ramazan ayında da herhangi bir büyük artışın meydana gelmeyeceğini dile getirirken, sanayiciler ise fiyatın talebe bağlı olarak artacağını dile getiriyor. Verim olarak oldukça yukarılarda seyreden 2015 yılında stok fazlalığı yaşanması nedeniyle gıda fiyatlarında gözle görülür büyük bir artış meydana gelmedi.  

Sanayiciler ile Üreticiler arasında “et var , et yok” tartışmaları ise devam ediyor. Üreticiler herhangi bir problem yaşanmayacağını dile getirirken, sanayiciler ise 350 bin tonluk et açığı olduğunu iddia ediyor. Söz konusu açıktan ötürü ramazan ayında et fiyatlarında artış meydana geleceği dile getirilirken, üreticiler gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı’nın Et ve Süt Kurumu’nu yine devreye sokabileceğini belirtiyor. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için ekonomi haberleri merkezi kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara