Ekonomi

Sağlık Çalışanlarına Müjde !Fiili Hizmet Zammı (Yıpranma Payı) Geliyor

Sağlık Personeli için Yıpranma Payı Müjdesi

Sağlık Bakanlığı kamuda görev yapan sağlık personeli için tuttukları nöbet saati karşılığında yıpranma payı vermeyi planlıyor. Mesai dışında 48 saatin üstünde nöbet tutan sağlık personeli aylık 7.5 gün olmak kaydıyla senede toplam 90 gün yıpranma payı hakkına sahip olacak.  Vatan gazetesinin haberine göre sağlık personeli mesai saatlerinin dışında bir ay içerisinde 48 saatin üstünde nöbet tutarsa aylık 7.5 gün olmak üzere senede 90 gün fiili hizmet zammı alacak. Edilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki sağlık çalışanlarının emeklilik şartlarını iyileştirmeye yönelik bir düzenlemenin çalışmalarına hız verdi.


Nöbet Tutmayanlar Faydalanamayacak

Sağlık Bakanlığı’nın üstünde çalıştığı düzenleme ile kamudaki doktor, eczacı, hemşire  ve diğer tüm sağlıkçılar bu haklardan faydalanacak ve yıpranma payı alacak. Görevi sırasında nöbet tutmayan  sağlık personeli ise yıpranma payından faydalanamayacak.

90 Günlük Fiili Hizmet Zammı Kapıda

Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde durduğu çalışmada nöbet saatlerine de esneklik getirileceği öğrenildi. Çalışmalar sona erip onay aldıktan sonra sağlık çalışanının bulunduğu çalışma koşuluna göre nöbetler düzenlenebilecek. Ayda 48 saatten daha fazla nöbet tutan sağlık çalışanı ayda 7.5 günlük fiili hizmet zammı (Yıpranma Payı) Elde edecek.  Sağlık çalışanı ilgili çalışmalar sona erer ve ayda 48 saat nöbet tutarsa , senede 90 günlük yıpranma hakkına sahip olacak.


48 Saat Şartı Var mı?

48 Saatten az çalışan sağlık personeli içinde yıpranma zammı olacak.  Ayda 41 ile 48 saat arasında nöbet tutan personele aylık 5 gün, 25 ile 40 saat böbet tutan sağlık personeline ayda 2.5 gün fiili hizmet zammı uygulanacak.

Konu ile ilgili tüm görüşlerinizi forum.kamupersoneli.net adresinden bizlerle ve diğer sağlık personeli ile paylaşabilirsiniz. Kamu haberlerinden geri kalmamak için kamu personeli uygulamasını indirmeyi unutmayın.


Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Güvenlik görevlisi de gece mesaisi yapıyor,ama kuruş fark yok

  2. 3600 gün bir fiil çalışıp hak kazanılıyor emeklilik için 60 yılda doldurulur anca

  3. Çalışan bayanların emekli olabilmesi için 20 yıl çalışması yeterli. Çocuklarımızı anneleri olarak bizler yetiştirelim.başkaları elinde büyümesinde. Çalışan bankacı annelere yıpranma payı verilmeli.