Ekonomi

Satılan Her İki Traktörden Birini Türk Traktör Üretiyor

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, ”Türkiye’de satılan her iki traktörden biri Türk Traktör fabrikasından çıkıyor. Sadece Türk çiftçisine değil, dünya çiftçisine de değer yaratıyoruz ve dünyada, beş kıtada 130’dan fazla ülkede ürettiğimiz traktörlerimiz kullanılmaktadır.” dedi.

Özdemir, AA muhabirine açıklamasında 9. Çorlu Tarım Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıttıklarını ve çiftçiye sunduklarını söyledi.

Türk Traktör’ün, traktör pazarının ilk firması olduğunu belirten Özdemir, ”Türk Traktör, bundan 62 yıl önce 1954 yılında kuruldu. Çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak, modern üretim tekniklerini kullanmayı sağlayacak ve onların kazancını arttıracak traktör ve ekipmanları, ülkemize yüksek teknolojiyle uygun koşullarda ve Türkiye’nin en geniş servis ve yedek parça ağıyla çiftçilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de satılan her iki traktörden biri Türk Traktör fabrikasından çıkıyor. Sadece Türk çiftçisine değil, dünya çiftçisine de değer yaratıyoruz ve dünyada, beş kıtada 130’dan fazla ülkede ürettiğimiz traktörlerimiz kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Çiftçilerin ülke ve dünya genelinde kendilerine teveccüh göstererek tercih ettiklerini ifade eden Özdemir, fark yarattıkları diğer bir konunun da 2007 yılında lansmanını yaptıkları ve iç pazara vermeye başladıkları CASE IH markasının yenilikçi ve teknolojik olarak sürekli büyümesi olduğunu kaydetti.

Özdemir, JX bahçe modeli gibi yerli ürettikleri traktörlerin dışında, MAKSUM ve MAGNUM gibi modellerin de bulunduğunu ve yeni seri Farmall C traktörün ön lansmanının ilk defa Çorlu’da yapıldığını ifade etti.

Farmall C traktörün ilk defa Çorlu’daki tarım fuarında çiftçiyle buluştuğunu dile getiren Özdemir, ”Bu yeni modelimizin ön lansmanını ilk defa Çorlu’da yapmanın ve çiftçilerimize sunmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu traktörümüz çok özel bir traktör. 86, 96, 106 ve 114 beygir gücünde 4 tane motor seçeneği olan, hepsi 4 silindirli, turbo intercoler ve ekonomik motorlardan oluşuyor” diye konuştu.

Özdemir, açıklamasında şunları söyledi:

”Diğer önemli özelliği ise, ürettiği yüksek gücü, tekerleklere verim kaybı olmadan en etkin ve verimli şekilde ulaştırmasını sağlayan 24 ileri 24 geri Hi-Lo transmisyon sistemine sahip. Yani, üzerinde en son teknolojiye sahip transmisyon sistemi var. Traktörümüzün diğer bir avantajı ise, her türlü bitkisel tarım ve her türlü hayvansal tarımın ihtiyacını görecek, orta ölçekli çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu bütün vites aralığını kesintisiz sunan, 0 ile 10 kilometre arasında 15 tane değişik vites opsiyonu sunan bir traktörümüz.”

Kamupersoneli.net | AA