Ekonomi

Süleyman Soylu : " İŞKUR, Sadece Geçen Sene 899 bin Kişiyi İşe Yerleştirdi"

Soylu, İŞKUR’un sadece geçen sene 899 bin kişiyi işe yerleştirdiğini belirterek, “Bu dünya için de gelişmiş ülkeler için de gelişmekte olan ülkeler için de önemli bir büyük rakamdır. Bizim sizden beklentilerimiz var. Dün hedefi olmayan bir Türkiye vardı. Biz, sizin sıralarınızda okurken öğretmenlerimiz bize Amerika’yı, İngiltere’yi ve Almanya’yı anlatır, onların büyük planlarından bahsederdi. ‘Bizim ülkemizin ne zaman büyük planları olacak? Ne zaman 20, 50 ve 100 yıllık planlar yapabileceğiz’ derdik. Şimdi biz 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i büyük bir öz güvenle planlıyoruz. Bunları sağlar ve gerçekleştirirken Türkiye sadece dünyaya değil etrafındaki coğrafyaya da örnek olan bir anlayışı gerçekleştirmektedir. Bunu hep beraber sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Gençlere, çalışma hayatında izlemeleri gereken yollara ilişkin çeşitli tavsiyelerde bulunan Soylu, “Hiç endişe etmeyin, Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Hiç endişe etmeyin, etrafımıza kurmaya çalıştıkları o çukurlara, etrafımızda kurdukları tuzaklara bu milletin inancı da kararlılığı da yetecektir. Bunların hepsini aşacağız, aşıyoruz da. Bunların hepsi iflas edecek, ediyorlar da. İnşallah zengin, özgür ve hür bir Türkiye’yi ve insanlarının değerleriyle birbirini kucakladığı bir Türkiye’yi hep beraber yakalayacağız. Buna inanıyoruz, heyecanımız da inancımız da odur.” dedi.

Soylu, konuşmasının ardından fakülte ve bölüm birincisi Emre Demir’e diploma ve ödülünü verdi.

Vali Abdil Celil Öz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve diğer ilgililerin de katıldığı tören, öğrencilerin kep atmasının ardından sona erdi.

Kamupersoneli.net | AA

Bir Yorum

  1. nolucakki lisans mezunuyum universite mezunuyum işkura gidiyorum hep ortaöğretim liselere iş var bu türkiye devletinde üniversite dibloması olanın bir hükmü yok boşuna okumuşuz sanki