Ekonomi

Süt Fiyatları En Çok Küçükbaş Yetiştiricilerini Sevindirdi

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oral yaptığı açıklamalarla beraber süt fiyatlarına değindi.

Kentte üretilen sütün kalitesi ve lezzetinin Avrupa standartlarında olduğunu ifade Bülent Oral “Türkiye’nin hayvancılıkta Hollanda’sı olma yolunda ilerleyen Kırklareli’nde koyun sütü 2 lira 50 kuruş, keçi sütü ise 1 lira 70 kuruş olarak satılacak. Bu fiyatlar Türkiye geneline bakıldığında çok iyi, hatta Türkiye’de üreticinin ürettiğini bu fiyata sattığı tek il. İzmir, Balıkesir, Çanakkale bu fiyatlara yakındır.” açıklamasında bulundu

Koyun ve keçi sütü üreticilerinin son açıklanan rakamlardan son derece memnun olduğunu vurgulayan Oral, bu rakamların örnek olacağına inandığını belirtti.

Bülent Oral; geçen yıl düzenlenen fuarlar içerisinde Kırklareli’ne ait süt ve süt ürünlerinin tanıtımınının yapıldığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Tanıtımlarda yöremize ait süt ve süt ürünlerinin ne kadar kaliteli olduğu herkes tarafından takdir edildi. Ticaret Borsası, Trakya Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla, hardaliye, beyaz peynir, kıvırcık koyun ve bunun gibi bazı başlıklarda alınacak olan coğrafi işaretler bizim için çok önemli. Bu yönde çalışmalarımız oldu. Bu gibi ürünlere coğrafi işaret tescili alındığı zaman var olan değeri gün yüzüne çıkarmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA